Tento pekáč je nabitý zeleninou, je neuveriteľne chutný, bez lepku a ľahko sa pripravuje. Bude na tvojom stole za 30 minút, plný bielkovín, vitamínov a živín.
Môžem ti dať veľa dôvodov, ktoré ťa presvedčia, že toto je perfektný obed alebo večera počas náročného týždňa. Prvý dôvod – príprava je veľmi jednoduchá. Druhý dôvod je, že potrebuješ iba jednu panvicu na orestovanie zeleniny, varenie mäsa a zapekaciu misu. Takže tento recept je ideálny aj v tie dni, keď nemáš čas upratovať kuchyňu po varení. Skvelé!
A ak ti tieto dva dôvody nestačia, čo keby som ti povedala, že tento recept je neuveriteľne chutný a je aj bez lepku? Dúfam, že sa ti bude páčiť a urobíš ho pre svoju rodinu 😉.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Na strednej panvici zohrejeme olivový olej na stredne vysokej teplote.
3
Pridáme cuketu nakrájanú na kocky, soľ a korenie. Občas premiešame, restujeme asi 5 minút a potom si odložíme bokom na tanier.
4
Do tej istej panvice pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kocky a opečieme dozlata.
5
Pridáme mleté mäso a dusíme, kým nie je upečené.
6
Pridáme pretlak, urobenú cuketu, soľ a korenie. Dusíme ešte 3-5 minút. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať trošku vody.
7
Do vymasteného pekáča poukladáme na kocky nakrájaný batat do rovnomernej vrstvy. Pridáme zmes z mäsa a cukety.
8
Navrch nastrúhame mozzarellu.
9
Pečieme asi 20-25 minút alebo kým bataty nezmäknú.
10
Podávame buď samotné, alebo s obľúbenou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
451 kcal
1897 kJ
T:
17 g
B:
36 g
S:
38 g
V:
5 g
Užite si to 😉!
Zdravé chutné recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz