Tekvica a paradajky spolu v jednej omáčke? Spomaľte, priatelia. Mala som tiež samé otázky a obavy. Nedajte sa odradiť touto podivnosťou. Verím, že si túto kombináciu zamilujete tak ako ja a moja rodina. Odteraz je táto omáčka naším obľúbeným jesenným jedlom.
Ako na to?
1
Tekvicové pyré si zvyknem pripraviť vopred, a to tak, že tekvicu očistím, nakrájam na malé kocky a pečiem nasucho pri 200 ˚C asi 10 – 15 minút alebo kým nie je mäkká. Potom ju rozmixujem a odložím. Zvyknem si jej takto pripraviť viac.
2
Dáme si variť cestoviny.
3
Na olivovom oleji cca 5 minút opekáme sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky.
4
Potom pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a smažíme dozlata.
5
Pridáme mäso, okoreníme červenou paprikou a opekáme, kým nie je zo všetkých strán opečené. Pridáme tekvicové pyré, paradajkový pretlak, vývar a bazalku. Varíme 15 minút. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme ešte vodu alebo vývar.
6
Nakoniec pridáme kokosové mlieko alebo smotanu, necháme zovrieť a dochutíme soľou, prípadne čerstvou alebo sušenou bazalkou.
7
Podávame s cestovinami, bylinkami a so syrom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
412 kcal
1733 kJ
T:
11 g
B:
26 g
S:
50 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊!
Viac zaujímavých receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz