Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová mrkvovo-jablková polievka

40 min
4 porcie
najlepšia mrkvová polievka

Potrebujeme: 

  • 500 g mrkvy
  • 1 menší kaleráb
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 malú cibuľku
  • 2 stredne veľké jablká
  • 4-5 pohárov vody alebo vývaru
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžičku sušeného tymianu
najlepšia mrkvová polievka

Táto mrkvovo-jablková polievka je hustá, sýta, upokojujúca a výživná pre telo aj dušu. Chutí jemne sladko a je veľmi jednoduchá na prípravu. A čo je najdôležitejšie, moje dieťa ju zjedlo s radosťou a ešte vyjedlo aj moju porciu. Táto polievka sa pripraví za menej ako 40 minút a metóda je celkom jednoduchá – piecť, dusiť, rozmixovať, podávať.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.

2

Mrkvu nakrájame na tenšie kolieska, kaleráb na kocky.

3

Nakrájanú mrkvu a kaleráb uložíme na plech, pridáme 2 lyžice olivového oleja a pečieme dozlatista 20-25 minút.

4

Potom si v hrnci zohrejeme olivový olej a opečieme dozlata cibuľku nakrájanú na kocky.

5

Pridáme jablká (olúpané a nakrájané na kocky) a pečieme 5-7 minút, kým jemne nezmäknú.

6

Pridáme upečenú mrkvu a kaleráb, zalejeme vodou alebo vývarom a ešte ju osolíme. Necháme zovrieť a varíme 10 minút. Potom polievku rozmixujeme. Ak ju chceme redšiu, pridáme viac vody. Môžeme ju ochutiť korením podľa vlastného gusta.

7

Podávame s čerstvými bylinkami alebo opekaným chlebom, semiačkami a poliate olivovým olejom.

mrkvová krémová polievka
mrkvova kremova polievka

Dobrú chuť :-)!

Chceš variť zdravo? Potom nahliadni na množstvo inšpirácií aj do našich kuchárskych kníh:

fitness strava
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.