Jarná krémová polievka zo zázračnej bylinky, akou je medvedí cesnak, spolu s blahodarným feniklom chutí úžasne. Prináša samé benefity pre naše zdravie – napr. má detoxikačné a protizápalové účinky, podporuje trávenie a posilňuje imunitu.
Ako budeme postupovať?
1
Zeleninu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
2
V hrnci na oleji opražíme cibuľu a pridáme všetku zeleninu, zemiaky a hrsť pohánky okrem medvedieho cesnaku a chvíľu všetko spolu restujeme.
3
Zalejeme vodou, cca asi litrom, osolíme, okoreníme a necháme variť približne 25-30 minút pod pokrievkou.
4
Posledných 5 minút do polievky pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak. Potom polievku vymixujeme.
5
Odstavíme, pridáme smotanu a bylinkové korenie, pomiešame a necháme chvíľku polievku dôjsť. Môžeme podávať.
Tip: Za vyskúšanie stojí aj feniklová polievka v kombinácii so zázvorom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
73 kcal
306 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
9 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty od Janky Kopačovej Jánošíkovej na raňajky, obed aj večeru nájdeš aj v našej novej edícii knihy Z fitka do kuchyne 2:
Charakteristickou črtou, ktorá ma najlepšie vystihuje je pohyb a šport. Už odmalička som bola riadny živel a prešla si rôznymi druhmi športu ako karate, balet, gymnastika, stolný tenis, či tanec. Pohybová aktivita je dodnes moja najlepšia kamarátka a zo svojho koníčka som si urobila krásnu a zmysluplnú prácu snov. Pred 6 rokmi som začala ako inštruktora skupinových cvičení a som ňou dodnes. Ako kondičná trénerka vediem rôzne druhy skupinových lekcií (fit-step, zdravý chrbát, fitball, kettlebell, intervalové, či outdoorové tréningy v prírode, atď) alebo sa zameriavam na individuálny prístup ku klientovi na svojich súkromných hodinách. Pravidelne organizujem aj rôzne športové podujatia, či fitness víkendové pobyty. Viac info o mojich lekciách a aktivitách nájdete na fcb v skupine fitcvičenie alebo na www.fitcvicenie.sk.