Je čas medvedieho cesnaku. Preto som ho chcela zakomponovať do jedla tak, aby sa jeho živiny nestratili a mohli sme ich skonzumovať v celej sile. Napadlo mi použiť ho ako obal sushi. A toto je výsledok. Vychutnaj moje ryžové rolky v medveďom cesnaku.
Ako budeme postupovať?
2. Keď je ryža uvarená, preložíme ju do sklenenej misy.
3. V malom hrnci zohrejeme ryžový ocot, cukor a soľ.
4. Touto zálievkou zalejeme ryžu a premiešame.
5. Potravinársku fóliu rozprestrieme a poukladáme na ňu lístky medvedieho cesnaku, na ktoré opatrne navrstvíme ryžu.
8. Keď je rolka odležaná, nakrájame ju na kúsky (mne ich vyšlo 12), ktoré môžeme naprieč prepichnúť špáradlom, aby sa nám medvedí cesnak nerozpadol.
9. Môžeme podávať so sójovou omáčkou Tamari a s wasabi pastou.
Tip 1: Ako náplň môžete zvoliť čokoľvek, na čo máte chuť.
Tip 2: Pokiaľ použijete údeného lososa, dbajte na jeho kvalitu a vyberajte si radšej lososa škótskeho v bio kvalite. Pocítite to aj na chuti.
Výživové hodnoty 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
220 kJ 52 kcal | 1 g | 9 g | 2 g | 0,5 g |
Dobrú chuť :-)!
Aby sa ti neminula inšpirácia na zdravé varenie a pečenie, nahliadni aj do našich kuchárskych kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.