Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová zeleninová polievka zo sladkých zemiakov a z cukety

30 min
3 porcie
zeleninova polievka recept

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pór
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 stredne veľký sladký zemiak
  • 5 šálok vývaru alebo vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • ½ lyžičky sušeného rozmarínu
  • ½ lyžičky sušenej bazalky
zeleninova polievka recept

Táto vegánska zeleninová polievka je krémová, bezlepková, veľmi jednoduchá na prípravu a tiež zaujímavo chutí. Na jej prípravu ti stačí zopár ingrediencií a chvíľka tvojho času. Je plná rôznych lahodných druhov zeleniny, aromatických byliniek a korenia. Chutí ešte lepšie, keď sa podáva s chrumkavými semienkami navrchu a čerstvo opečeným chlebíkom.

Ako na to?

1

Vo veľkom hrnci na prudkom ohni orestujeme na oleji pór nakrájaný na malé kúsky, kým jemne neskaramelizuje, asi 5 minút.

2

Pridáme na kocky nakrájanú cuketu, mrkvu, zemiak a 5 minút opekáme.

3

Pridáme vývar a privedieme do varu. Prikryjeme a znížime na strednú teplotu.

4

Varíme 25-30 minút alebo kým sladké zemiaky nezmäknú.

5

Dochutíme soľou, korením a zázvorom. Nakoniec polievku rozmixujeme na jemný krém.

6

Podávame s čerstvými bylinkami, opečenými semiačkami, chlebíkom alebo si polievku môžeme ochutiť syrom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez príloh):

146 kcal

613 kJ

T:

4 g

B:

3 g

S:

25 g

V:

4 g

zeleninova polievka kremova

Dobrú chuť 😊!

Vo výzve Reštart po lete od nás získaš ako jeden z darčekov aj receptár so 40 receptami. Stačí sa už len prihlásiť. Začíname už 5. 9.:

cvičenie na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.