Táto vegánska zeleninová polievka je krémová, bezlepková, veľmi jednoduchá na prípravu a tiež zaujímavo chutí. Na jej prípravu ti stačí zopár ingrediencií a chvíľka tvojho času. Je plná rôznych lahodných druhov zeleniny, aromatických byliniek a korenia. Chutí ešte lepšie, keď sa podáva s chrumkavými semienkami navrchu a čerstvo opečeným chlebíkom.
Ako na to?
1
Vo veľkom hrnci na prudkom ohni orestujeme na oleji pór nakrájaný na malé kúsky, kým jemne neskaramelizuje, asi 5 minút.
2
Pridáme na kocky nakrájanú cuketu, mrkvu, zemiak a 5 minút opekáme.
3
Pridáme vývar a privedieme do varu. Prikryjeme a znížime na strednú teplotu.
4
Varíme 25-30 minút alebo kým sladké zemiaky nezmäknú.
5
Dochutíme soľou, korením a zázvorom. Nakoniec polievku rozmixujeme na jemný krém.
6
Podávame s čerstvými bylinkami, opečenými semiačkami, chlebíkom alebo si polievku môžeme ochutiť syrom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez príloh):
146 kcal
613 kJ
T:
4 g
B:
3 g
S:
25 g
V:
4 g
Dobrú chuť 😊!
Vo výzve Reštart po lete od nás získaš ako jeden z darčekov aj receptár so 40 receptami. Stačí sa už len prihlásiť. Začíname už 5. 9.:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz