
Olomoucké syrčeky buď miluješ, alebo nie. Keďže sú aromatické, nie každému chutia. V tejto kombinácii sú však nenápadné a nátierka výbornou chuťou pripomína napríklad bryndzovú. Doplniť ju môžeme hocijakou zeleninou a pečivom.
Ako na to?
1
Karfiol si uvaríme buď na pare, alebo vo vode. Po vychladnutí ho nakrájame na kúsky a dáme do misky.
2
Pridáme zvyšné suroviny a všetko tyčovým mixérom rozmixujeme na hladkú nátierku.
Tip: Môžeme pridať aj sladkú mletú červenú papriku a na vrch chlebíka jarnú cibuľku.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 90 g):
108 kcal
452 kJ
T:
7 g
B:
11 g
S:
2 g
V:
1 g


Nech ti chutí 😊.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov


