Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová kalerábová polievka s camembertom: stačí ti 20 minút a máš hotovo!

20 min
4 porcie
kalerábová polievka s cmembertom

Potrebujeme: 

  • 2 kaleráby
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 l vývaru alebo vody
  • 120 g syru camembert
  • morskú/himalájsku soľ
  • štipku muškátového orecha
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • Príloha:
  • hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • domáce krutóny
kalerábová polievka s cmembertom

Dnes si pripravíme kalerábovú polievku trošku inak, ako si asi zvyknutá. Bude to však príjemná chuťová zmena. Vyhneme sa použitiu zemiakov a smotany, ale dochutíme ju syrom camembert. Táto polievka je na prípravu rýchla, a ak máš rada krémové a korenisté jedlá, určite si na nej pochutíš aj ty.

Ako na to?

1

Kaleráby, mrkvu aj cibuľu si očistíme a nakrájame na kocky.

2

Na zohriatom olivovom oleji si dozlata opečieme cibuľku.

3

Pridáme nakrájanú mrkvu a kaleráb a 5 minút smažíme.

4

Zalejeme vodou alebo vývarom a varíme, kým sa mrkva a kaleráb neuvaria.

5

Medzitým si z camembertu odrežeme kôrku a nakrájame na malé kocky.

6

Uvarenú zeleninu rozmixujeme na jemnú kašu, pridáme na kocky nakrájaný syr a miešame, kým sa nerozpustí.

7

Nakoniec polievku okoreníme a pridáme lyžicu medu. Premiešame a podávame napríklad s petržlenovou vňaťou a domácimi krutónmi.

Tip: Namiesto camembertu môžete použiť podobné druhy syrov.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

270 kcal

1136 kJ

T:

13 g

B:

10 g

S:

27 g

V:

6 g

krémová kalerábová polievka
najlepsia kalerabova polievka

Dobrú chuť :-)!

Recepty na výživné zdravé polievky nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

fit jedálniček
 
Vyskúšaj aj tieto recepty z kalerábu:
Kalerábové hranolky s uhorkovým dipom: rýchla zdravá večera do 20 minút
Plnený kaleráb jarnou zeleninou a bulgurom: ideálna voľba pri chudnutí
Zapekaný ružičkový kel s brokolicou, kalerábom, fazuľkou a mrkvou
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.