Dnes si pripravíme kalerábovú polievku trošku inak, ako si asi zvyknutá. Bude to však príjemná chuťová zmena. Vyhneme sa použitiu zemiakov a smotany, ale dochutíme ju syrom camembert. Táto polievka je na prípravu rýchla, a ak máš rada krémové a korenisté jedlá, určite si na nej pochutíš aj ty.
Ako na to?
1
Kaleráby, mrkvu aj cibuľu si očistíme a nakrájame na kocky.
2
Na zohriatom olivovom oleji si dozlata opečieme cibuľku.
3
Pridáme nakrájanú mrkvu a kaleráb a 5 minút smažíme.
4
Zalejeme vodou alebo vývarom a varíme, kým sa mrkva a kaleráb neuvaria.
5
Medzitým si z camembertu odrežeme kôrku a nakrájame na malé kocky.
6
Uvarenú zeleninu rozmixujeme na jemnú kašu, pridáme na kocky nakrájaný syr a miešame, kým sa nerozpustí.
7
Nakoniec polievku okoreníme a pridáme lyžicu medu. Premiešame a podávame napríklad s petržlenovou vňaťou a domácimi krutónmi.
Tip: Namiesto camembertu môžete použiť podobné druhy syrov.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
270 kcal
1136 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
27 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty na výživné zdravé polievky nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Vyskúšaj aj tieto recepty z kalerábu:
Kalerábové hranolky s uhorkovým dipom: rýchla zdravá večera do 20 minút
Plnený kaleráb jarnou zeleninou a bulgurom: ideálna voľba pri chudnutí
Zapekaný ružičkový kel s brokolicou, kalerábom, fazuľkou a mrkvou
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz