Máš veľa jabĺk a plný dom maškrtníkov? Určite odporúčame tento vynikajúci jednoduchý jablkový koláčik, ktorý je vláčny, svieži a hodí sa ako sladká dobrota k poobednej kávičke, či ako zdravá desiata pre malých školákov.
Ako na to?
1
Rozohrejeme rúru na 180°C.
2
Pripravíme tortovú formu o priemere 20 cm a vystelieme ju papierom na pečenie.
3
Čokoládu nasekáme na drobné kúsky a rovnako tak pokrájame aj jabĺčka na mini kocky (môžeme ich skúsiť aj nastrúhať nahrubo).
4
Vyšľaháme vajíčka s cukrom.
5
Prišľaháme kokosový olej.
6
Následne v ďalšej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, muškátový oriešok a škoricu.
7
Vzniknutú suchú zmes pridáme do mokrej zmesi a dôkladne premiešame.
8
Pridáme nasekanú čokoládu a jabĺčka.
9
Ak je cesto veľmi husté, doriedime pripraveným mliekom (je to veľmi individuálne, nakoľko to veľmi závisí od druhu použitej múky).
10
Dobre vymiešané cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
11
Navrch naukladáme nasekané lieskovce, ktoré sme si vopred namočili a dáme piecť do vyhriatej rúry na 40-45 minút. Každá rúra inak pečie, preto koláčik určite priebežne kontrolujeme.
TIP: Koláčik môžeme podávať s kopčekom domácej zmrzliny či preliaty roztopenou horkou čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
207 kcal
866 kJ
T:
12.2 g
B:
4.6 g
S:
19.2 g
V:
3 g
Prajem príjemné chvíľky aj pri tomto koláčiku. ;-)
Ďalšie vynikajúce sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot