Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ľahký ovsený banánový chlebík s kakaom

40 min
16 porcií
banánový chlieb bez múky

Potrebujeme: 

  • 1 šálku roztlačeného zrelého banánu (2 stredne veľké banány)
  • 1 vajíčko
  • 1 šálku mlieka (rastlinného alebo živočíšneho)
  • 2-3 lyžice domáceho medu
  • 1 a ½ šálky zomletých ovsených vločiek
  • ⅓ šálky bio kakaa
  • 3 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • Voliteľné: náplň – horká čokoláda, orechy, sušené ovocie
banánový chlieb bez múky

Tento zdravý čokoládovo-ovsený banánový chlieb je príjemne vlhký a bez múky!

Nielenže uspokojí tvoju túžbu po sladkom, ako bonus tvoj domov príjemne prevonia. Nedosladzujeme ho cukrom a medu pridávame len trošku. Ak ste doma zvyknutí na menej sladké, pokojne med vynechajte.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C a formu na biskupský chlieb s rozmerom 31 x 11 cm si vymastíme olejom.

2

V strednej miske roztlačíme vidličkou zrelé banány. Pridáme vajíčko, mlieko, med a miešame, kým sa dobre nespoja.

3

Do misy pridáme suché ingrediencie – pomleté ovsené vločky, kakao, prášok do pečiva. V tomto kroku môžeme pridať aj voliteľné prísady, ako sú oriešky či kúsky čokolády. Miešame, kým sa dobre nespoja.

4

Pečieme pri 175 ˚C 30-40 minút alebo kým nie je koláč zvnútra upečený. Skúška špáradlom. Necháme vychladnúť aspoň 5-10 minút a potom ho už len vychutnávame!

Výživové hodnoty na 1 ks:

160 kcal

671 kJ

T:

5 g

B:

5 g

S:

24 g

V:

2 g

fit bananovy chlieb
bananovy chlieb recept

Dobrú chuť k raňajkám!

Tipy a zdravé sladké raňajky nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

fit jedalnicek pre zeny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.