Jednoduchý recept na zapekané kuracie prsia pokryté syrom mozzarellou a vrstvené s dusenými hubami a so špenátom. Toto ľahké jedlo je skvelým rýchlym obedom či ľahkou večerou. Aj keď je recept jednoduchý, príjemne chutí aj zasýti. Môžeš si ho rovno uložiť, pretože sa určite stane jedným s tých NAJLEPŠÍCH a najjednoduchších receptov na kuracie mäso.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.
2
Kuracie prsia si môžeme ľubovoľne nakrájať. Ja som ich nakrájala na kocky, ale môžeme aj na nugetky alebo tenšie rezne.
3
V panvici si zohrejeme 2 lyžice olivového oleja a opečieme kuracie mäso, ktoré ochutíme mletou červenou paprikou, soľou a sójovou omáčkou.
4
Opekáme 5 minút. Vyberieme a dáme do pekáča aj so šťavou.
5
V tej istej panvici si najprv na olivovom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky dozlata.
6
Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme 5 minút.
7
Potom pridáme špenát a dusíme, kým nezmenší objem.
8
Okoreníme tymianom, talianskym korením a osolíme.
9
Zmes vyberieme a navrstvíme na opečené mäsko. Zalejeme vývarom.
10
Nakoniec pridáme nakrájanú mozzarellu a pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie je syr chrumkavý. Podávame so šalátom, ryžou, zeleninovou kašou... Výber je na vás.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
448 kcal
1883 kJ
T:
22 g
B:
54 g
S:
6 g
V:
0 g
Nech ti chutí 🙂!
Nabudúce môžeš pripraviť obed podľa receptu z niektorej z našich kníh:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz