Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduché zapekané kuracie mäso so špenátom a šampiňónmi

35 min
4 porcie
zapekané mäso

Potrebujeme: 

  • 500 g kuracích pŕs
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku červenej mletej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 1 cibuľu
  • 250 g šampiňónov
  • 125 g čerstvého špenátu (môže byť aj viac)
  • 1 lyžičku tymianu
  • 1 lyžičku talianskeho korenia
  • ½ šálky vývaru alebo vody
  • 2x 125 g syra mozzarelly
zapekané mäso

Jednoduchý recept na zapekané kuracie prsia pokryté syrom mozzarellou a vrstvené s dusenými hubami a so špenátom. Toto ľahké jedlo je skvelým rýchlym obedom či ľahkou večerou. Aj keď je recept jednoduchý, príjemne chutí aj zasýti. Môžeš si ho rovno uložiť, pretože sa určite stane jedným s tých NAJLEPŠÍCH a najjednoduchších receptov na kuracie mäso.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.

2

Kuracie prsia si môžeme ľubovoľne nakrájať. Ja som ich nakrájala na kocky, ale môžeme aj na nugetky alebo tenšie rezne.

3

V panvici si zohrejeme 2 lyžice olivového oleja a opečieme kuracie mäso, ktoré ochutíme mletou červenou paprikou, soľou a sójovou omáčkou.

4

Opekáme 5 minút. Vyberieme a dáme do pekáča aj so šťavou.

5

V tej istej panvici si najprv na olivovom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky dozlata.

6

Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme 5 minút.

7

Potom pridáme špenát a dusíme, kým nezmenší objem.

8

Okoreníme tymianom, talianskym korením a osolíme.

9

Zmes vyberieme a navrstvíme na opečené mäsko. Zalejeme vývarom.

10

Nakoniec pridáme nakrájanú mozzarellu a pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie je syr chrumkavý. Podávame so šalátom, ryžou, zeleninovou kašou... Výber je na vás.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

448 kcal

1883 kJ

T:

22 g

B:

54 g

S:

6 g

V:

0 g

recept s kuracím mäsom

Nech ti chutí 🙂!

Nabudúce môžeš pripraviť obed podľa receptu z niektorej z našich kníh:

fitness strava
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.