Na tejto jednoduchej mäkučkej bábovke s cuketou si môžeš pochutiť či už na raňajky, alebo si ju zabaliť so sebou na cesty, prípadne ako dobrotu ku kávičke. Vďaka cukete je cesto vláčne a jemné. Príprava je jednoduchá, a tak to určite zvládne každý 😊.
Ako na to?
1
Vajíčka vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny a následne pridáme kokosový olej a mlieko.
2
Vmiešame ostatné sypké suroviny, teda hladkú špaldovú múku, kypriaci prášok, štipku soli, škoricu a všetko premiešame.
3
Cuketu ošúpeme, nastrúhame na hrubo a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Napríklad cez gázu alebo utierku.
4
Cuketu vmiešame do cesta, ktoré by malo byť vláčne, nie príliš husté. Ak by sa nám zdalo husté, pridáme trochu mlieka, v opačnom prípade trochu múky.
5
Bábovkovú formu potrieme kokosovým olejom, nalejeme do nej cesto a takto ju pečieme pri 175 °C cca 50 minút.
Tip: Bábovku si môžeme poliať kvalitným orieškovým krémom, napríklad Fitnutkou alebo pistáciovým krémom.
Výživové hodnoty na 1 ks:
245 kcal
1031 kJ
T:
15 g
B:
5 g
S:
23 g
V:
3 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Aj v blížiacom sa Reštarte po lete pre teba pripravujeme ebook s receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes, začíname 5.9.:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov