Asi takmer každý z nás má rád sladké raňajky. Hlavne vtedy, keď môžeme ostať doma a neponáhľať sa do práce. Vôňa kávy alebo čaju spolu s chutnou bábovkou vyčarí každému z nás úžasné ráno a ešte lepší deň. A pre koho táto orechová bábovka nie je vhodná na raňajky (lebo preferuje napr. praženicu), môže si ju pripraviť aj ako chutný dezert. Recept zvládne každý. Pozri a presvedč sa. :-)
Ako na to?
1
Do misky vysypeme pomleté orechy spolu s múkou.
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme v mixéri, pridáme rozpustené maslo a ešte chvíľu mixujeme.
3
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k múke.
4
Nakoniec pridáme mlieko, kypriaci prášok, škoricu a všetko spolu dobre premiešame.
5
Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme špaldovou múkou.
6
Pripravenú zmes vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 minút.
7
Po upečení bábovku vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a posypeme mletými orechmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
266 kcal
1118 kJ
T:
14 g
B:
6 g
S:
26 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Fantastické inšpirácie na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.