Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jarný šalát s medovými pečenými zemiakmi, uhorkou a vajíčkom

60 min
5 porcií
zemiakový šalát

Potrebujeme: 

  • 6 vajíčok
  • 1 kg malých baby zemiakov
  • 4-5 lyžíc olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 uhorku
  • 2 lyžice kôpru
  • 1 lyžicu pažítky
  • 2 lyžice medu
  • 2 hrste šalátu (ja som použila valeriánu)
  • 150 g fety (prípadne balkánskeho syra či nivu)
  • čierne mleté korenie
zemiakový šalát

Tento recept je jednoduchý, ale pôsobivý. Perfektný ako príloha takmer ku každému jarnému jedlu. Ja som ho vychutnala ako hlavné jedlo a musím povedať, že chuť je dosť návyková. Nevedela som, kedy prestať jesť. A tie zemiaky s medom... proste nebíčko v papuľke.

Toto dostupné jedlo jednoznačne odporúčam vyskúšať, na tanieri vyzerá luxusne a v ústach je neodolateľné.

Ako na to?

1

Vajíčka si uvaríme natvrdo.

2

Rúru predhrejeme na 200 ˚C. Zemiaky umyjeme a nakrájame na väčšie časti.

3

Pekáč vystelieme alobalom, dáme naň zemiaky, olivový olej a soľ. Pečieme nachrumkavo.

4

Medzitým si pripravíme uhorkovú zmes. Uhorky si nastrúhame na kolieska, pridáme 2-3 lyžice olivového oleja, nakrájaný kôpor a pažítku.

5

Keď sú zemiaky upečené, polejeme ich medom. Potom ich zmiešame s uhorkami, so šalátom, poukladáme na ne vajíčka, posypeme syrom a čiernym korením. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.

TIP: Ak šalát podávaš ako hlavné jedlo, môžeš si doň pridať pečenú slaninku alebo šunku či prosciutto.

salat so zemiakmi

Nech ti chutí 😊.

Nájdi ďalšie inšpirácie pre svoje zdravé recepty. Nahliadni do nášho e-shopu, kde nájdeš aj naše kuchárske knihy, ktoré ti presne takú inšpiráciu dodajú.

kuchárske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.