Tento recept je jednoduchý, ale pôsobivý. Perfektný ako príloha takmer ku každému jarnému jedlu. Ja som ho vychutnala ako hlavné jedlo a musím povedať, že chuť je dosť návyková. Nevedela som, kedy prestať jesť. A tie zemiaky s medom... proste nebíčko v papuľke.
Toto dostupné jedlo jednoznačne odporúčam vyskúšať, na tanieri vyzerá luxusne a v ústach je neodolateľné.
Ako na to?
1
Vajíčka si uvaríme natvrdo.
2
Rúru predhrejeme na 200 ˚C. Zemiaky umyjeme a nakrájame na väčšie časti.
3
Pekáč vystelieme alobalom, dáme naň zemiaky, olivový olej a soľ. Pečieme nachrumkavo.
4
Medzitým si pripravíme uhorkovú zmes. Uhorky si nastrúhame na kolieska, pridáme 2-3 lyžice olivového oleja, nakrájaný kôpor a pažítku.
5
Keď sú zemiaky upečené, polejeme ich medom. Potom ich zmiešame s uhorkami, so šalátom, poukladáme na ne vajíčka, posypeme syrom a čiernym korením. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
TIP: Ak šalát podávaš ako hlavné jedlo, môžeš si doň pridať pečenú slaninku alebo šunku či prosciutto.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
567 kcal
2383 kJ
T:
24 g
B:
21 g
S:
64 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊.
Nájdi ďalšie inšpirácie pre svoje zdravé recepty. Nahliadni do nášho e-shopu, kde nájdeš aj naše kuchárske knihy, ktoré ti presne takú inšpiráciu dodajú.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz