Minulý rok sa mi podarilo vycestovať do Toskánska. A keďže mám rada tradičnú kuchyňu, vyskúšala som aj tú toskánsku. Okrem iných špecialít som ochutnala aj polievku, ktorá nielen zahriala, ale aj zasýtila.
Pripomínala mi našu hŕstkovú polievku, len ešte o trošku hustejšiu. A keď som ju posypala parmezánom a pokvapkala olivovým olejom, dostala úplne iný rozmer. Ver, že po tejto polievke už druhé jedlo nebudeš potrebovať.
Ako na to?
1
V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme červenú papriku a múku. Chvíľu popražíme a zalejeme vodou.
2
Do vody vysypeme hŕstkovú zmes a pridáme ošúpanú a na drobné kocky nakrájanú zeleninu, zemiaky.
3
Cibuľu s cesnakom ošúpeme a pridáme v kuse.
4
Polievku dochutíme soľou a varíme cca 2 hodiny, kým nie sú strukoviny a zelenina mäkké.
5
Keď je polievka hotová, naložíme ju do misky, posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
282 kcal
1186 kJ
T:
7 g
B:
15 g
S:
33 g
V:
10 g
Dobrú chuť 😊.
Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.
Práve sme odštartovali novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.
Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Stále sa k nám môžeš pridať aj TY a prihlásiť sa 😉.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.