Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Hustá zemiakovo-fazuľová polievka, ktorú pripravíš rýchlo

25 min
6 porcií
fazulova polievka so zemiakmi

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 300 g zemiakov
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžičku mletého kmínu
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • vločky čili podľa chuti
  • 3 šálky vývaru alebo vody
  • 2 plechovky bielej fazule
  • soľ
  • bylinky a semienka na ozdobenie
fazulova polievka so zemiakmi

Táto hustá krémová polievka je inšpirovaná mexickou kuchyňou. Je výdatná, výživná a plná chutí. Recept pripravíš v jednom hrnci, je bezlepkový, vegetariánsky, s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a nízkym obsahom tukov. Potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií a 25 minút svojho času. Túto polievku môžeš podávať aj ako hlavné jedlo, nebude stáť veľa, je ľahká na prípravu a zároveň je to zdravá voľba pre teba a tvoju rodinu. Pevne verím, že uspokojí hladných jedákov.

Ako na to?

1

Najprv si nakrájame cibuľu na malé kocky, mrkvu aj zemiaky na kocky.

2

V hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu dozlata.

3

Vmiešame paradajky, mrkvu, zemiaky a korenie. Pomiešame a varíme 1-2 minúty. Potom zalejeme vývarom.

4

Polievku privedieme do varu a varíme 10-15 minút alebo kým nie sú zemiaky a mrkva uvarené. Nakoniec pridáme fazuľu a ešte chvíľku povaríme, cca 5 minút.

5

Polovicu polievky vyberieme von a rozmixujeme na kašu. Kašu nalejeme späť do hrnca, premiešame. Ak je potrebné, hustotu upravíme podľa seba pridaním vody alebo vývaru.

6

Polievku osolíme, prípadne ešte okoreníme podľa chuti.

7

Podávame ozdobené čerstvými bylinkami a semiačkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

214 kcal

902 kJ

T:

3 g

B:

9 g

S:

35 g

V:

8 g

husta fazulova polievka

Dobrú chuť :-)!

Aj v našich kuchárskych knihách nájdeš kopec inšpirácie, čo zdravé si pripraviť na zjedenie:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.