Táto hustá krémová polievka je inšpirovaná mexickou kuchyňou. Je výdatná, výživná a plná chutí. Recept pripravíš v jednom hrnci, je bezlepkový, vegetariánsky, s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a nízkym obsahom tukov. Potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií a 25 minút svojho času. Túto polievku môžeš podávať aj ako hlavné jedlo, nebude stáť veľa, je ľahká na prípravu a zároveň je to zdravá voľba pre teba a tvoju rodinu. Pevne verím, že uspokojí hladných jedákov.
Ako na to?
1
Najprv si nakrájame cibuľu na malé kocky, mrkvu aj zemiaky na kocky.
2
V hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu dozlata.
3
Vmiešame paradajky, mrkvu, zemiaky a korenie. Pomiešame a varíme 1-2 minúty. Potom zalejeme vývarom.
4
Polievku privedieme do varu a varíme 10-15 minút alebo kým nie sú zemiaky a mrkva uvarené. Nakoniec pridáme fazuľu a ešte chvíľku povaríme, cca 5 minút.
5
Polovicu polievky vyberieme von a rozmixujeme na kašu. Kašu nalejeme späť do hrnca, premiešame. Ak je potrebné, hustotu upravíme podľa seba pridaním vody alebo vývaru.
6
Polievku osolíme, prípadne ešte okoreníme podľa chuti.
7
Podávame ozdobené čerstvými bylinkami a semiačkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
214 kcal
902 kJ
T:
3 g
B:
9 g
S:
35 g
V:
8 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich kuchárskych knihách nájdeš kopec inšpirácie, čo zdravé si pripraviť na zjedenie:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz