Doba prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 2 l hrniec?
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 150 g hnedej šošovice
- 400 g konzerva lúpaných krájaných paradajok
- 1,5 litra vody alebo vývaru
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžičku sušeného tymianu
- 1 domácu klobásu (môžeme vynechať)
- 200 g nastrúhanej kapusty
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžicu domáceho medu (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Na druhý deň na olivovom oleji opražíme do zlata cibuľu, ktorú okoreníme červenou paprikou a ešte chvíľku opečieme.
2. Pridáme šošovicu, paradajky, zalejeme ich vodou, osolíme a okoreníme.
3. Varíme 30 minút, alebo kým nie je šošovica takmer uvarená.
4. Do polievky pridáme klobásu nakrájanú na polmesiačiky a kapustu.
5. Varíme, kým kapusta a klobása nie je hotová.
6. Nakoniec pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať.
7. Pre sladšiu exotickejšiu chuť môžeme pridať lyžicu medu.
8. Podávame s opekanými krutónmi.
Množstvo skvelých receptov nielen na polievky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Ak máš rada husté polievky, môžu ti ulahodiť aj tieto:
Batatovo-cícerová polievka, ktorú netreba zahusťovať mixovaním
Zemiaková polievka s ružičkovým kelom - pre tých, čo majú radi exotcikú chuť kari
Fazuľová polievka bez mäsa - bohatá na bielkoviny
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz