Lahodná a zdravá zemiaková polievka s baby špenátom, pórom, ryžou a červenou šošovicou. Chutí naozaj neodolateľne, je jednoduchá, vegánska, zdravá, výdatná a výživná. Je skvelým sýtym obedom alebo ľahkou večerou.
Ako na to?
1
Vo väčšom hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájaný pór dozlata.
2
Pridáme kurkumu, korenie, karí, škoricu a trochu orestujeme.
3
Vmiešame očistené a nakrájané zemiaky na kocky, umytú ryžu a prepláchnutú šošovicu. Zalejeme vodou a všetko dusíme, kým nie sú tieto suroviny hotové.
4
Potom pridajte nadrobno nakrájaný špenát a ešte 5 minút povaríme.
5
V prípade potreby dolejeme horúcu vodu a dochutíme morskou soľou.
6
Polievku môžete ochutiť čerstvými bylinkami a podávať s kyslou smotanou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
135 kcal
568 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
14 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz