Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Hustá zemiaková polievka s červenou šošovicou, pórom a baby špenátom

35 min
10 porcií
zemiaková polievka

Potrebujeme: 

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 pór
  • 1 lyžičku kurkumy
  • čierne mleté korenie
  • ½ lyžičky karí
  • ½ lyžičky škorice
  • 3 zemiaky
  • 70 g basmati ryže
  • 120 g červenej šošovice
  • 125 g baby špenátu
  • 1,5 až 2 litre vody
  • morskú/ himalájsku soľ
zemiaková polievka

Lahodná a zdravá zemiaková polievka s baby špenátom, pórom, ryžou a červenou šošovicou. Chutí naozaj neodolateľne, je jednoduchá, vegánska, zdravá, výdatná a výživná. Je skvelým sýtym obedom alebo ľahkou večerou.

Ako na to?

1

Vo väčšom hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájaný pór dozlata.

2

Pridáme kurkumu, korenie, karí, škoricu a trochu orestujeme.

3

Vmiešame očistené a nakrájané zemiaky na kocky, umytú ryžu a prepláchnutú šošovicu. Zalejeme vodou a všetko dusíme, kým nie sú tieto suroviny hotové.

4

Potom pridajte nadrobno nakrájaný špenát a ešte 5 minút povaríme.

5

V prípade potreby dolejeme horúcu vodu a dochutíme morskou soľou.

6

Polievku môžete ochutiť čerstvými bylinkami a podávať s kyslou smotanou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

135 kcal

568 kJ

T:

4 g

B:

4 g

S:

14 g

V:

3 g

zemiaková polievka

Dobrú chuť 😊!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.