Doba prípravy: max. 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- morskú/himalájsku soľ
- 1 brokolicu (400 g)
- 220 g zelených fazuliek
- 200 g edamame bôbov
- 3 lyžice olivového oleja + 2 na prípravu tofu
- 1 bielu cibuľu (100 g)
- 1/4 lyžičky horčicových semienok
- kôru z 1 bio limetky a šťavu z 1/2 limetky
- 150 g bieleho bio tofu
- 1/2 lyžičky kurkumy
- mleté čierne korenie
- 50 g nastrúhaného čerstvého kokosu
- 10 g čerstvého koriandra
Ako budeme postupovať?
2. Keď začne voda vrieť, pridáme ich do hrnca a varíme 7 minút, aby boli mäkké, ale zároveň ostali chrumkavé. Je dôležité brokolicu nerozvariť.
3. Keď je zelenina uvarená, scedíme ju a necháme odkvapkať. Do vriacej vody ešte pridáme edamame bôby a varíme ich 3 minúty.
4. Potom ich pridáme k zvyšnej zelenine. Keď je zelenina suchá, presunieme ju do väčšej misky.
5. V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme 5 minút.
6. Potom k nej pridáme horčicové semienka (naozaj len trošku, lebo štípu). Keď začnú semienka praskať, pridáme aj kôru a šťavu z limetky a ešte chvíľku restujeme. Potom zmes vypneme a necháme 10 minút odstáť.
7. Medzitým ešte opečieme tofu. Na panvici zohrejme 2 lyžice olivového oleja, pridáme tofu nakrájané na kocky, osolíme ho a jemne posypeme kurkumou a korením.
8. Tofu opekáme 5-7 minút dochrumkava.
9. Potom už len k zelenine pridáme cibuľovú zmes, strúhaný kokos, nasekaný koriander a opečené tofu. Všetko spolu veľmi opatrne premiešame a podávame.
Tip: Kto má rád pikantné, môže si do šalátu pridať nakrájané čili papričky.
Vieš, že samostatnú kapitolu šaláty nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III?
Pochutnaj si aj na ďalších šalátoch:
Pórový šalát: skvelý ako príloha či zdravá večera
Rukolový šalát s mrkvou, avokádom, paradajkou a mungo klíčkami
Rukolový šalát s opekaným cícerom, paradajkami a vajíčkom: zdravá večera do 20 minút
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov