Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastické mrkvovo-cviklové mafiny s tymianom

50 min
18 ks
cviklove mafiny

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 ½ šálky zmesi červenej repy a mrkvy (asi 1 stredná cvikla a 200 g mrkvy)
  • 1 ½ šálky špaldovej múky (220 gramov)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku soli
  • ½ šálky jemných ovsených vločiek (50 gramov)
  • 1 lyžicu čerstvého tymianu
  • ½ šálky mlieka (150 ml)
  • ⅓ šálky olivového oleja (80 ml)
  • ¼ šálky tekvicových semien (40 gramov) plus navyše na posypanie vrchu
cviklove mafiny

Slané mafiny sú vyrobené z koreňovej zeleniny a zo špaldovej múky a sú ideálne na rýchle občerstvenie, obed alebo večeru.

Môžete si ich dopriať ako rýchly obed s nejakým šalátom, ľahkú večeru, aj ako prílohu k hustej polievke, prípadne na raňajky s chutnou nátierkou. Slané mafiny sú proste skvelé a chutné a v našej rodine veľmi obľúbené.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Do formy na mafiny si poukladáme papierové košíčky alebo ju natrieme olivovým olejom.

2

Cviklu a mrkvu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a vyžmýkame šťavu.

3

Vo veľkej miske zmiešame špaldovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.

4

Pridáme ovsené vločky, cviklu, mrkvu a tymian a dobre premiešame.

5

V malej miske zmiešame mlieko a olivový olej. Pridáme do suchej zmesi a miešame, kým sa všetko nespojí. Mala by to byť hustá konzistencia. Nakoniec vmiešame tekvicové semiačka.

6

Cesto si nadávkujeme do formy a posypeme zvyšnými semiačkami.

7

Pečieme 40 – 45 minút alebo kým nie sú mafiny upečené.

rychle mafiny

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu okrem zdravej a kvalitnej stravy tiež pohyb. Zažiar pri cvičení kedykoľvek a kdekoľvek v našej basic kolekcii. Celú si ju môžeš pozrieť v našom e-shope.

oblečenie na šport
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.