Slané mafiny sú vyrobené z koreňovej zeleniny a zo špaldovej múky a sú ideálne na rýchle občerstvenie, obed alebo večeru.
Môžete si ich dopriať ako rýchly obed s nejakým šalátom, ľahkú večeru, aj ako prílohu k hustej polievke, prípadne na raňajky s chutnou nátierkou. Slané mafiny sú proste skvelé a chutné a v našej rodine veľmi obľúbené.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Do formy na mafiny si poukladáme papierové košíčky alebo ju natrieme olivovým olejom.
2
Cviklu a mrkvu ošúpeme, nahrubo nastrúhame a vyžmýkame šťavu.
3
Vo veľkej miske zmiešame špaldovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
4
Pridáme ovsené vločky, cviklu, mrkvu a tymian a dobre premiešame.
5
V malej miske zmiešame mlieko a olivový olej. Pridáme do suchej zmesi a miešame, kým sa všetko nespojí. Mala by to byť hustá konzistencia. Nakoniec vmiešame tekvicové semiačka.
6
Cesto si nadávkujeme do formy a posypeme zvyšnými semiačkami.
7
Pečieme 40 – 45 minút alebo kým nie sú mafiny upečené.
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu okrem zdravej a kvalitnej stravy tiež pohyb. Zažiar pri cvičení kedykoľvek a kdekoľvek v našej basic kolekcii. Celú si ju môžeš pozrieť v našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz