Pridaj do svojich ranných ovsených vločiek dávku kofeínu a čokolády. Kašu si najčastejšie doprajeme ráno, jej príprava trvá len pár minút a hlavne je veľmi sýta a chutná. Páči sa mi, ako sa pri nej dá experimentovať s polevami a príchuťami v závislosti od toho, na čo máš práve chuť. Určite už vieš, že káva má úžasné antioxidačné vlastnosti, rovnako ako kakaový prášok. Takže tieto raňajky sú skutočne skvelým spôsobom, ako začať deň!
Ja som kašu pripravila v Luli Chef, ale pripájam aj verziu, ako si ju pripraviť klasicky v hrnci.
Ako na to v Luli Chef?
1
Ovos a kokos vložíme do Luli Chef, zalejeme kávou po rysku MAX a zapneme program SOUP.
2
Na konci prelejeme do misky, ochutíme kakaom a medom. Podávame s obľúbenou polevou. Ja som použila čerstvé čučoriedky.
Ako na to v hrnci?
1
Ovsené vločky a strúhaný kokos zalejeme horúcou kávou a premiešame. Necháme pôsobiť 2 minúty.
2
Dáme variť na mierny oheň a pridáme kakaový prášok, med a dobre premiešame.
3
Varíme, kým ovos nie je hustý a krémový, na konci všetko rozmixujeme na jemnú kašu.
4
Vychutnáme s polevou podľa vlastného výberu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (príprava v Luli chef):
558 kcal
2344 kJ
T:
18 g
B:
13 g
S:
82 g
V:
6 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (príprava v hrnci):
675 kcal
2838 kJ
T:
33 g
B:
16 g
S:
77 g
V:
10 g
Dobrú chuť :-)!
Aj tu objavíš ďalšie recepty, ktoré by sa ti mohli páčiť:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz