Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kakaovo-kokosová ovsená kaša s kávou na skvelý štart dňa!

20 min
1 porcia
kokosova kasa

Potrebujeme: 

  • Ak pripravujeme v Luli Chef:
  • 2 odmerky nahého ovsa (40 ml)
  • 1 odmerky strúhaného kokosu (20 ml)
  • 200 ml čerstvo uvarenej kávy
  • 1 lyžicu bio kakaa
  • 1-2 lyžice domáceho medu
  • Ak pripravujeme v hrnci:
  • ½ šálky ovsených vločiek (bezlepkových)
  • ⅓ šálky strúhaného kokosu
  • 1 šálku čerstvo uvarenej kávy
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1-2 lyžice domáceho medu
kokosova kasa

Pridaj do svojich ranných ovsených vločiek dávku kofeínu a čokolády. Kašu si najčastejšie doprajeme ráno, jej príprava trvá len pár minút a hlavne je veľmi sýta a chutná. Páči sa mi, ako sa pri nej dá experimentovať s polevami a príchuťami v závislosti od toho, na čo máš práve chuť. Určite už vieš, že káva má úžasné antioxidačné vlastnosti, rovnako ako kakaový prášok. Takže tieto raňajky sú skutočne skvelým spôsobom, ako začať deň!

Ja som kašu pripravila v Luli Chef, ale pripájam aj verziu, ako si ju pripraviť klasicky v hrnci.

Ako na to v Luli Chef?

1

Ovos a kokos vložíme do Luli Chef, zalejeme kávou po rysku MAX a zapneme program SOUP.

2

Na konci prelejeme do misky, ochutíme kakaom a medom. Podávame s obľúbenou polevou. Ja som použila čerstvé čučoriedky.

Ako na to v hrnci?

1

Ovsené vločky a strúhaný kokos zalejeme horúcou kávou a premiešame. Necháme pôsobiť 2 minúty.

2

Dáme variť na mierny oheň a pridáme kakaový prášok, med a dobre premiešame.

3

Varíme, kým ovos nie je hustý a krémový, na konci všetko rozmixujeme na jemnú kašu.

4

Vychutnáme s polevou podľa vlastného výberu.

Výživové hodnoty na 1 porciu (príprava v Luli chef):

558 kcal

2344 kJ

T:

18 g

B:

13 g

S:

82 g

V:

6 g

Výživové hodnoty na 1 porciu (príprava v hrnci):

675 kcal

2838 kJ

T:

33 g

B:

16 g

S:

77 g

V:

10 g

luli chef

Dobrú chuť :-)!

Aj tu objavíš ďalšie recepty, ktoré by sa ti mohli páčiť:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.