
Aj teba teší, že sa otepľuje a slniečka je čoraz viac? Aj ja mám z toho radosť. A pretože klasickú zmrzlinu, ktorá sa k teplým dňom hodí, nejem, vymyslela som si svoju vlastnú. Robím si ju ako dezert k nedeľnej káve. Používam kvalitný tvaroh a sladkú chuť jej dodá čakankový sirup, ktorý obsahuje veľa vlákniny a má minimum kalórií. Do zmrzliny môžeme použiť ovocie, na ktoré máme práve chuť. Ja som zvolila čučoriedky.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 12 hodínmrazenie
Ako na to?
1
Tvaroh, smotanu na varenie, med, čučoriedky a proteín vložíme do mixéra.
2
Všetko spolu dobre vymixujeme.
3
Pripravíme si silikónové formy na muffiny, do ktorých postupne nalejeme zmes.
4
Takto pripravenú zmes vložíme do mrazničky a necháme mraziť cca 12 hodín.
5
Po zmrazení vyberieme zmrzlinu zo silikónovej formy, ozdobíme čakankovým topingom, ovocím a môžeme podávať.
Tip: Ak máme zmesi veľa, tú, čo sa nezmestila do mrazáku, môžeme zjesť ako desiatu či olovrant. Chutí dobre aj taká nemrazená.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
110 kcal
465 kJ
T:
4 g
B:
12 g
S:
5 g
V:
4 g
Tak dobrú chuť a krásne slnečné dni!
Skvelou prísadou do zmrzliny môže byť aj orieškové maslo – Fitnutka, ktorú nájdeš v našom e-shope až v 5 rôznych príchutiach. Vyber si to svoje a experimentuj! 🥜
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.