Čas prípravy: 75 minút
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
- 400 g cukety (z našej záhrady)
- 2 vajíčka
- 180 g trstinového cukru
- 150 ml mlieka (my sme dali rastlinné, ovsené)
- 100 ml olivového oleja
- 2 lyžice bio kakaa
- 1 balenie prášku do pečiva bez fosfátov
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 350 g polohrubej špaldovej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálku malín (zo záhrady)
Na polevu:
- Fitnutka
- 4 lyžice nasekaných opražených mandlí
Ako budeme postupovať?
2. Vajíčka rozšľaháme s cukrom.
3. Pridáme mlieko, olej a postupne pridávame kakao, prášok do pečiva, škoricu, sódu bikarbónu, múku, vanilkový cukor.
4. Ručne vmiešame cuketu (nežmýkanú) a šálku ovocia.
5. Vylejeme do formy a pečieme pri 170 ˚C 55 minút.
6. Po vychladnutí natrieme Fitnutkou a posypeme opraženými nasekanými mandľami. Vrch torty môžeme ozdobiť ovocím.
Tip: Kvôli sladšej chuti môžeme korpus aj prekrojiť (nemrví sa) a naplniť krémom alebo Fitnutkou.
Ak máš nevieš odolať čokoládovej nátierke (či už na lievance, do palaciniek, natrieť na chlebík, na ozdobenie raňajkovej kaše, alebo do sladkých koláčov), siahni radšej po kvalitnejšej zdravšej verzii. Naša Fitnutka je zložená z BIO ingrediencií, pričom až 70 % zloženia tvoria práve bio lieskové oriešky:
A čo ešte dokážeš v kuchyni vyčarovať s Fitnutkou?
Rýchly zdravý čoko krém z avokáda, banánov, cukety a Fitnutky
Jednoduchý cuketový perník ako od babičky
Cuketovo-čokoládový brownies s Fitnutkou
Som osobný a skupinový tréner v Zdravej Energii v Leviciach, ktorú sme spoluzaložili s manželkou Ľubkou. Mám rád pozitívny prístup k životu, rád si plním sny, baví ma práca s ľuďmi a zároveň napĺňa. Som stále usmiaty a veselý človek, rád cvičím a aktívne sa hýbem, milujem prírodu a zvieratká. V domácnosti najradšej varím, je to pre mňa relax a zábava, samozrejme zdravo :-).