Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Čo urobiť s čerešňami? Ozdob nimi hrianky a priprav chutné jednoduché pohostenie pre návštevy

Chrumkavé hrianky so sviežou citrónovou ricottou, šťavnatými čerešňami s balzamikom a voňavými bylinkami. To je kombinácia, ktorá nielen že dobre vyzerá, rovnako aj skvelo  chutí. Neobyčajná kombinácia, neobyčajný chuťový zážitok. Sezóna čerešní je krátka, preto neváhaj, choď na trh či do záhrady a dopraj svojmu jazyku výnimočnú chuť. Uži si ľahké raňajky, desiatu či večeru, pohosti návštevu prekvapivým dezertom.

Čas prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 250 g vykôstkovaných čerešní

  • 2 lyžičky balzamika

  • morskú/himalájsku soľ

  • 250 g ricotty

  • kôru z 1 citróna + pár kvapiek šťavy z citróna

  • 4 krajce obľúbeného chleba

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • hrsť čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, mäta...)


Ako budeme postupovať?

1. Vykôstkujeme čerešne, zmiešame ich s balzamikom a jemne osolíme.
2. Do ricotty pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a vymiešame.
3. Chlebík jemne potrieme olivovým olejom a opečieme z každej strany na chrumkavo.
4. Na upečený chlebík si natrieme citrónovú ricottu, na ňu poukladáme balzamikové čerešne a ozdobíme bylinkami. Ja som použila petržlen.
Tip: Hrianky sa hodia aj k jednoduchému šalátu z rukoly alebo valeriány.
čo s čerešňami
 
čerešne recept
Dobrú chuť :-)!
 
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitoly ako recepty na zdravé snacky či pohostenie pre návštevy:
recepty na zdravé raňajky
 
S čerešňami môžeš pripraviť aj:
Špaldová galetka s tvarohom a čerešňami: tip na jednoduchý zdravý koláč
Šťavnatý quinoa nákyp s čerešňami: tip na sladký obed či dezert
Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding
Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.