Čas prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 250 g vykôstkovaných čerešní
- 2 lyžičky balzamika
- morskú/himalájsku soľ
- 250 g ricotty
- kôru z 1 citróna + pár kvapiek šťavy z citróna
- 4 krajce obľúbeného chleba
- 1 lyžicu olivového oleja
- hrsť čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, mäta...)
Ako budeme postupovať?
2. Do ricotty pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a vymiešame.
3. Chlebík jemne potrieme olivovým olejom a opečieme z každej strany na chrumkavo.
4. Na upečený chlebík si natrieme citrónovú ricottu, na ňu poukladáme balzamikové čerešne a ozdobíme bylinkami. Ja som použila petržlen.
Tip: Hrianky sa hodia aj k jednoduchému šalátu z rukoly alebo valeriány.
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitoly ako recepty na zdravé snacky či pohostenie pre návštevy:
S čerešňami môžeš pripraviť aj:
Špaldová galetka s tvarohom a čerešňami: tip na jednoduchý zdravý koláč
Šťavnatý quinoa nákyp s čerešňami: tip na sladký obed či dezert
Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding
Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz