Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g tekvice hokkaido (cca ½ menšej tekvice)
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 g kvalitných kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- 125 g mozzarelly
- pažítku
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 100 g syra Grana Padano, alebo parmezán
Ako budeme postupovať?
2. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a tekvicu opečieme. Opekáme z každej strany 5 minút. Keď je tekvica opečená, vyberieme ju na papierové obrúsky a necháme vychladnúť.
3. Kuracie mäso nakrájame na rezne a osolíme. Mäso opečieme na panvici, vyberieme ho a tiež necháme vychladnúť.
4. Vychladnutú tekvicu s mäsom nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme nakrájanú mozzarelu s pažítkou a dochutíme soľou a čiernym korením.
5. Nakoniec šalát posypeme strúhaným syrom a všetko spolu jemne premiešame.
Tip: Ak máš rada chuť exotiky, môžeš do šalátu pridať kari korenie a zjemniť ho dvomi lyžicami jogurtu alebo domácej majonézy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
378 kcal 1 591 kJ | 14 g | 53 g | 10 g | 3 g |
Fantastické potréningové recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Pozri ďalšie tipy, čo jesť po tréningu:
Kombinácia avokáda s vajíčkom nikdy neomrzí
Karfiolový šalát s vajíčkom
Pohánkové palacinky so slanou plnkou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.