Príprava tohto chlebíka je jednoduchá a napriek tomu veľmi zaujímavá. Namiesto kvasníc, alebo kvásku použijeme bryndzu s vínom. Kombinácia týchto dvoch surovín spolu s kypriacim práškom spôsobí, že chlieb sa pekne nafúkne, hoci nekysne. Je síce trošku hutnejší, ale vďaka bryndze je aj vláčny a hlavne veľmi chutný. Ak máš tráviace problémy a klasický chlieb ti nerobí dobre, táto alternatíva chleba ti ho vynahradí. A čo je ešte super, máš ho za hodinu na stole. :-)
Ako na to?
1
V miske zmiešame múku spolu s kypriacim práškom a soľou.
2
V hlbšej nádobe rozmiešame bryndzu s vínom tak, aby sme nemali hrudky.
3
Takto rozmiešanú bryndzu spolu s olejom a vodou pridáme k múke.
4
Všetko spolu premiešame tak, že vznikne redšie cesto, ktoré nemiesime.
5
Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby a vytvarujeme bochník. Ja som použila tortovú formu.
6
Vrch chleba posypeme rascou a hrubou soľou.
7
Pripravený chlieb vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 60 minút.
8
Po upečení chlieb vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s nátierkami a čerstvou zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
184 kcal
775 kJ
T:
5 g
B:
5 g
S:
23 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Skvelé recepty aj na pečivo nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.