Keďže trávička ešte stále rastie a ovečky sa naďalej pasú na pastvinách, máme stále k dispozícii kvalitnú bryndzu. Môžeš si z nej urobiť napríklad tento nutrične nabitý demikát, ktorý je rýchly, zasýti a určite si na ňom „pošmakuje“ každý milovník slovenskej kuchyne.
Odporúčam ti kúpiť si bryndzu zo salaša, ktorá obsahuje množstvo kvalitných bielkovín a tukov.
Ako na to:
1
Očistené a nakrájané zemiaky na kocky dáme variť do vody. Použi len toľko vody, aby boli zemiaky ponorené.
2
Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Kým chladnú, opražíme slaninu. Opraženú ju uložíme niekam nabok a na tej istej panvici opražíme najemno nakrájanú cibuľku.
3
K vychladnutým zemiakom pridáme mlieko a bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. V tejto fáze môžeme pridať aj opraženú cibuľku.
4
Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Je dôležité, aby všetky ingrediencie mali približne rovnakú teplotu.
5
Rozmixovanú zmes privedieme do varu a necháme prebublať asi minútu.
6
Po odstavení z plameňa ju osolíme, pridáme korenie podľa chuti a servírujeme.
7
Podávame posypanú čerstvou pažitkou a opečenou slaninkou.
TIP: Namiesto vody môžeš použiť vývar a uvariť zemiaky v ňom. Demikát dostane lepšiu chuť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
618 kcal
2597 kJ
T:
40 g
B:
25 g
S:
38 g
V:
5 g
Verím, že si na tomto jedle výborne pochutíš 😊.
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot