Bryndzové halušky sú v tomto májovom období určite v našich domácnostiach najobľúbenejším jedlom. Ale bryndza sa dá použiť na mnoho spôsobov.
Mňa pri tomto recepte inšpiroval podplamenník, ktorý určite poznáte vo verzii so slaninkou a s chlebovým cestom.
Na cesto som použila mandľovú múku, čo je dosť odvážna alternatíva, ale môžu si ho dopriať aj tí, ktorým lepok robí problém 😊.
Ako na to:
1
Vajíčka vložíme do misky a metličkou vyšľaháme do peny.
2
Prilejeme mlieko a premiešame.
3
Pridáme olivový olej a primiešame mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ.
4
Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do vymastenej zapekacej misky.
5
Takto pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
6
Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu, smotanu a Lučinu do hladkého krému.
7
Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.
8
Prosciutto nakrájame na slížiky.
9
Po 20 minútach vyberieme cesto z rúry a potrieme ho krémom z bryndze. Poukladáme prosciutto a posypeme nakrájanou cibuľkou.
10
Nakoniec dochutíme čiernym korením.
11
Nesolíme, keďže bryndza a prosciutto sú slané.
12
Vložíme opäť do rúry a dopekáme cca 30 minút.
13
Môžeme podávať ako hlavné jedlo so šalátom alebo ako raňajky či olovrant.
TIP: Ak nemáte radi sladkastú chuť mandľovej múky v kombinácii so slanými ingredienciami, môžete použiť iný druh múky.
Výživové hodnoty na 1 ks:
260 kcal
1094 kJ
T:
17 g
B:
20 g
S:
3 g
V:
3 g
Dobru chuť 😊.
2.5. sme odštartovali tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.