Bezlepkové žemle z cottage cheese: domáce pečivo bez droždia hotové do 30 minút

Všimla som si, že za posledné dni sa roztrhlo vrece s receptami na žemličky z cottage cheese. Tie, ktoré som videla ja, boli všetky zaujímavé, každé v niečom iné. Rozhodla som sa, že viaceré z nich vyskúšam. Nakoniec som si vybrala z týchto receptov pre mňa najvhodnejšiu kombináciu, ktorú som ešte vylepšila a tu je. Verím, že budeš z receptu na bezlepkové žemle z cottage cheese taká nadšená ako som aj ja. :-)

Doba prípravy: 30 min

Čo budeme potrebovať na 6 žemlí?

  • 220 g cottage cheese natural
  • 200 g pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • trošku morskej/himalájskej soli
  • cca 120 g semienok ( ja som použila mix tekvicových, slnečnicových a chia)

Ako budeme postupovať?

1. Všetky suroviny zmiešame v mise na kompaktné cesto. Bude lepivé, ale nie je to nič strašné, netreba sa toho báť.

2. Na plech dáme papier na pečenie a v dlani vytvoríme malé bochníky, ktoré dáme v rozostupoch na plech.

3. Pečieme približne 25 minút na 180°C.

 

Tip: Vypozorovala som, že ak sa po pečení žemličky prikryjú vlhkou utierkou, budú krásne mäkké aj na druhý deň. 😊

Bezlepkové žemle

 

Domáce žemle recept

Už len natrieť tieto žemle nejakou chutnou nátierkou a dokonalé ráno sa môže začať! :-)

 

Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitolu s receptami na domáce pečivo, či napríklad aj nátierky a kopec iných fit receptov:

fit recepty

 

Aj tieto žemle môžeš vyskúšať:

Vynikajúce domáce slané pečivo z ražnej a špaldovej múky: cibuľové vence s olivami

Bezlepkové ricottovo-psylliové domáce žemle

Bosniaky z jednozrnky s cícerom: pečivo hotové do 35 minút

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 26/01/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPečivoReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre