Pred blížiacou sa zimou sa zásoby čerstvej zeleniny míňajú a trónu sa zmocňuje kyslá kapusta. Ak jej nevieš prísť na chuť takej čerstvej, používaj ju v jedlách. Dusenú kapustu k mäsu pozná azda každý, ale skúšala si ju už dať do pečiva? Kapustový chlebík je naozaj hotová mňamka. Je vhodný na raňajky či večeru, alebo aj ako slané pohostenie pre návštevy. Nechaj sa zlákať a pozri si recept. ;-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 170 °C.
2
V jednej miske zmiešame sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ).
3
V druhej vajíčka, olej, kyslú smotanu, poriadne premiešame a pridáme k sypkej zmesi.
4
Kyslú kapustu opláchneme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme ju do cesta.
5
Aj šunku nakrájame na menšie kocky a pridáme do cesta.
6
Všetko poriadne zamiešame a presunieme do vymastenej formy. Ja som použila formu 22x9 cm, ale môžeme použiť aj okrúhlu formu na pizzu s priemerom 30 cm.
7
Pred pečením môžeme chlebík posypať korením, prípadne semienkami.
8
Pečieme cca 45-60 minút.
TIP: Chlieb chutí výborne aj samostatne, no môžeme ho podávať aj s domácim maslom či inou pomazánkou.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz