Doba prípravy: 25-30 min.
Čo budeme potrebovať na 10 ks?
- 2 vajíčka
- 120 g ricotty
- 1 banán (cca 90 g)
- mletú škoricu
- kôru z 1 bio citróna (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 10 g arašidového masla (ak robíme recept pre deti, použijeme mandľové maslo)
- 90 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 100 ml mandľového mlieka
- 10 g ghee masla
- lyofilizované ovocie na ozdobu
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme na kašu popučený banán, ten cesto osladí.
3. Premiešame a pridáme škoricu, kôru z citróna, arašidové maslo preosiatu múku s kypriacim práškom a mlieko.
4. Vymiešame stredne husté cesto, z ktorého budeme následne tvoriť lievančeky.
5. Panvicu vymažeme ghee maslom. Ja som na lievančeky použila srdiečkové silikónové tvorítko, ale nie je to nutnosťou.
6. Na panvici pečieme lievančeky, kým nechytia zlatistú farbu.
7. Podávame s arašidovým maslom, lyofilizovaným ovocím a škoricou. 😊
Výživové hodnoty na 1 porciu (5 ks):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 845 kJ 440 kcal | 19,5 g | 45 g | 20 g | 5 g |
Ďalšie skvelé recepty nielen na sladké raňajky nájdeš v našich knihách:
Ak máš rada lievance, môžeš pozrieť aj na tieto recepty:
Jednoduché lievance s makom, ktoré ti rozvoňajú kuchyňu
Nadýchané jablkové lievance so škoricou: tip na raňajky aj pre deti od 1 roka
Jogurtovo-mrkvové lievance vhodné aj pre deti od 1 roka
Fantastické tvarohové lievance bez droždia: tip na raňajky aj pre deti od 1 roka
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!