
Doba prípravy: 25-30 min.
Čo budeme potrebovať na 10 ks?
- 2 vajíčka
- 120 g ricotty
- 1 banán (cca 90 g)
- mletú škoricu
- kôru z 1 bio citróna (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 10 g arašidového masla (ak robíme recept pre deti, použijeme mandľové maslo)
- 90 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 100 ml mandľového mlieka
- 10 g ghee masla
- lyofilizované ovocie na ozdobu
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme na kašu popučený banán, ten cesto osladí.
3. Premiešame a pridáme škoricu, kôru z citróna, arašidové maslo preosiatu múku s kypriacim práškom a mlieko.
4. Vymiešame stredne husté cesto, z ktorého budeme následne tvoriť lievančeky.
5. Panvicu vymažeme ghee maslom. Ja som na lievančeky použila srdiečkové silikónové tvorítko, ale nie je to nutnosťou.
6. Na panvici pečieme lievančeky, kým nechytia zlatistú farbu.
7. Podávame s arašidovým maslom, lyofilizovaným ovocím a škoricou. 😊
Výživové hodnoty na 1 porciu (5 ks):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 845 kJ 440 kcal | 19,5 g | 45 g | 20 g | 5 g |

Ďalšie skvelé recepty nielen na sladké raňajky nájdeš v našich knihách:
Ak máš rada lievance, môžeš pozrieť aj na tieto recepty:
Jednoduché lievance s makom, ktoré ti rozvoňajú kuchyňu
Nadýchané jablkové lievance so škoricou: tip na raňajky aj pre deti od 1 roka
Jogurtovo-mrkvové lievance vhodné aj pre deti od 1 roka
Fantastické tvarohové lievance bez droždia: tip na raňajky aj pre deti od 1 roka
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????