Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zubáč na masle s opekanými zemiakmi so špenátom: tip na obed plný bielkovín

15 min
2 porcie
zubáč na masle

Potrebujeme: 

  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 50 g kvalitného masla
  • morskú/himalájsku soľ
  • 300 g filetu zo zubáča
  • 1 limetku
  • hrsť baby špenátu
  • rozmarín
zubáč na masle

Zubáč patrí medzi kvalitné ryby plné bielkovín. Čím jednoduchšie ho pripravíme, tým viac si vychutnáme jeho chuť. Nízka energetická hodnota zubáča nám napovie, že je vhodný aj pri chudnutí a ľahkom stravovaní. Pokiaľ vynecháš zemiaky a urobíš si ako prílohu len špenát alebo inú zeleninu, môžeš si zubáča dopriať ako ľahkú večeru.

Ako na to?

1

Zemiaky najprv uvaríme v šupke.

2

Keď sú mäkké, ošúpeme ich a pretlačíme cez sitko na šalát. (Prípadne nakrájame/rozmrvíme na drobné kúsky.)

3

Na panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme zemiaky, ochutíme soľou a necháme opekať.

4

Medzitým pripravíme zubáča. Filet osušíme papierovou utierkou a ochutíme soľou a pokvapkáme šťavou z limetky.

5

V panvici rozohrejeme zvyšné maslo a zubáča najprv opekáme na strane s kožou cca 3-4 minúty.

6

V panvici so zemiakmi jemne zemiaky premiešame a pridáme listy špenátu.

7

Zubáča otočíme a pomaly dopekáme.

8

Zatiaľ sa špenát teplom oblanžíruje, zemiaky ešte jemne premiešame, preložíme na tanier a pridáme hotového zubáča. Nakoniec posypeme rozmarínom.

Tip: Ak nechceš, aby sa maslo prepálilo, pridaj k maslu dva krúžky mrkvy. Zabráni prepáleniu.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

443 kcal

1861 kJ

T:

22 g

B:

33 g

S:

27 g

V:

5 g

zubáč
zubáč recept
zubáč na masle

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Fantastické recepty plné bielkovín vhodné na obed či na večeru nájdeš aj v našich knihách:

fit obedy
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.