Kyslá kapusta je v našom regióne prirodzenou potravinou, ktorú by sme si mali dopriať, a to hlavne počas týchto chladných mesiacov. Ak máme doma k dispozícii pripravenú kapustu, o to lepšie. Dnes si k tomuto šalátu pripravíme vajíčkové kuracie prsia, ale zasýti aj samotný šalát, napríklad na večeru. Prajem vám dobrú chuť.
Ako na to?
1
Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke. Zatiaľ pripravíme mäso a potom dokončíme šalát.
2
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na medailóniky a osolíme z oboch strán.
3
V panvici si zohrejeme olivový olej, kuracie plátky obalíme najprv v tapiokovej múke, vo vajíčku a potom ich opečieme na panvici cca 2 minúty z každej strany na prudšom ohni.
4
Opečené kuracie prsia preložíme do pekáča a podlejeme výpekom, ktorý nám vznikol, medzi kúsky mäsa uložíme celé strúčiky cesnaku a zakryjeme alobalom. (Ak máme málo výpeku, môžeme na vrch mäsa uložiť pár tenkých plátkov masla.) Kuracie prsia pečieme na 180 ˚C cca 20 minút a ešte 5 minút bez alobalu.
5
Uvarené zemiaky ošúpeme a necháme vyhladnúť, nakrájame šalotky a restujeme ich na zohriatom olivovom oleji. Po chvíli pridáme kapiu, papriku a aj kyslú kapustu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú vodu. Kapustu osolíme, okoreníme a restujeme cca 10 minút.
6
Zemiaky pretlačíme cez sitko na zemiakový šalát a pridáme kapustovú zmes, podľa potreby dosolíme a poriadne premiešame. Podávame s upečeným mäsom.
Tip: Ako prílohu k šalátu môžeme zvoliť napríklad aj grilované kuracie prsia alebo v rúre pečené bravčové karé, prípadne tofu.
Nech ti chutí 😊!
Nezabudni, že po prihlásení sa o našej pripravovanej Novoročnej výzvy 2023, ktorá začína už 9.1. ti pošleme v deň začiatku aj vypracovaný jedálniček od výživovej poradkyne Ivany Maheľovej. Tak čo, ideš s nami do toho?
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov