Zdravé pohostenie: Fantastická karfiolová roláda na slano

Dala si si novoročné predsavzatie, že urobíš niečo pre svoju postavu? Ale práve máš mať narodeniny, alebo iný sviatok a čakáš návštevu... Nachystať však nejaké pohostenie, ktoré si nemôžeš dovoliť ani ochutnať, pretože práve chudneš, nie je najlepší nápad. Čo tak pripraviť karfiolovú roládu, ktorá je nielen chutná, ale neohrozí ani tvoje predsavzatie? A navyše, vyzerá skutočne efektne a chutí bombasticky. Tak smelo do varenia :-).
Čo budeme potrebovať?
- 900 g karfiolu rozobratého na ružičky
- 250 g tvrdého syra (ideálne do 30 % tuku)
- 3 vajcia od sliepok z voľného chovu
- 70 g čerstvého baby špenátu
- 150 g marinovaného lososa
- 40 g (1 balenie) wasabi (pokiaľ máš rada pikantnejšiu chuť, môžeš použiť aj viac pasty)
- soľ a korenie
Ako budeme postupovať?
1. Karfiol rozobratý na ružičky vložíme do mixéra, rozmixujeme na jemno a presypeme do misy. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vsypeme ku karfiolu. Pridáme vajcia, ochutíme soľou a všetko spolu dobre premiešame.
2. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrieme po celom plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
3. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry. Odstrihneme si papier na pečenie vo veľkosti plechu, položíme na vrch cesta a plech otočíme tak, aby cesto bolo otočené stranou, na ktorej sa pieklo. Potom opatrne odstránime papier, na ktorom sa cesto pieklo a ešte teplý plát natrieme pastou wasabi.
4. Poukladáme lístky baby špenátu a na špenát uložíme plátky lososa. Pripravíme si dostatočný kus alobalu, do ktorého roládu preložíme. Teraz musíme postupovať trpezlivo, pretože za pomoci papiera na pečenie budeme roládu stáčať. Dávaj pozor, pretože cesto je krehké a môže sa prasknúť.
5. Keď máme roládu stočenú, opatrne ju preložíme do alobalu a pevne zabalíme tak, aby sa nám prípadné trhliny spojili. Vložíme do chladničky a necháme chladiť 12 hodín.
2. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrieme po celom plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
3. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry. Odstrihneme si papier na pečenie vo veľkosti plechu, položíme na vrch cesta a plech otočíme tak, aby cesto bolo otočené stranou, na ktorej sa pieklo. Potom opatrne odstránime papier, na ktorom sa cesto pieklo a ešte teplý plát natrieme pastou wasabi.
4. Poukladáme lístky baby špenátu a na špenát uložíme plátky lososa. Pripravíme si dostatočný kus alobalu, do ktorého roládu preložíme. Teraz musíme postupovať trpezlivo, pretože za pomoci papiera na pečenie budeme roládu stáčať. Dávaj pozor, pretože cesto je krehké a môže sa prasknúť.
5. Keď máme roládu stočenú, opatrne ju preložíme do alobalu a pevne zabalíme tak, aby sa nám prípadné trhliny spojili. Vložíme do chladničky a necháme chladiť 12 hodín.





Prajem skvelú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie (cca 100 g):
Výživové hodnoty 1 porcie (cca 100 g):
Ďalšie tipy na zdravé pohostenie:
8 x zdravé pohostenie za pár minút
Zdravé klobásky nielen pre vegetariánov
Skvelé nátierky na 3 spôsoby