Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zdravé pohostenie: Fantastická karfiolová roláda na slano

roláda z karfiolu
Dala si si novoročné predsavzatie, že urobíš niečo pre svoju postavu? Ale práve máš mať narodeniny, alebo iný sviatok a čakáš návštevu... Nachystať však nejaké pohostenie, ktoré si nemôžeš dovoliť ani ochutnať, pretože práve chudneš, nie je najlepší nápad. Čo tak pripraviť karfiolovú roládu, ktorá je nielen chutná, ale neohrozí ani tvoje predsavzatie? A navyše, vyzerá skutočne efektne a chutí bombasticky. Tak smelo do varenia :-).

Čo budeme potrebovať?


  • 900 g karfiolu rozobratého na ružičky

  • 250 g tvrdého syra (ideálne do 30 % tuku)

  • 3 vajcia od sliepok z voľného chovu

  • 70 g čerstvého baby špenátu

  • 150 g marinovaného lososa

  • 40 g (1 balenie) wasabi (pokiaľ máš rada pikantnejšiu chuť, môžeš použiť aj viac pasty)

  • soľ a korenie


Ako budeme postupovať?

1. Karfiol rozobratý na ružičky vložíme do mixéra, rozmixujeme na jemno a presypeme do misy. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vsypeme ku karfiolu. Pridáme vajcia, ochutíme soľou a všetko spolu dobre premiešame.
2. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrieme po celom plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
3. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry. Odstrihneme si papier na pečenie vo veľkosti plechu, položíme na vrch cesta a plech otočíme tak, aby cesto bolo otočené stranou, na ktorej sa pieklo. Potom opatrne odstránime papier, na ktorom sa cesto pieklo a ešte teplý plát natrieme pastou wasabi.
4. Poukladáme lístky baby špenátu a na špenát uložíme plátky lososa. Pripravíme si dostatočný kus alobalu, do ktorého roládu preložíme. Teraz musíme postupovať trpezlivo, pretože za pomoci papiera na pečenie budeme roládu stáčať. Dávaj pozor, pretože cesto je krehké a môže sa prasknúť.
5. Keď máme roládu stočenú, opatrne ju preložíme do alobalu a pevne zabalíme tak, aby sa nám prípadné trhliny spojili. Vložíme do chladničky a necháme chladiť 12 hodín.
fitshaker-blog-karfiolova-rolada1
 
fitshaker-blog-karfiolova-rolada2
 
fitshaker-blog-karfiolova-rolada4
 
fitshaker-blog-karfiolova-rolada6
 
fitshaker-blog-karfiolova-rolada7
Prajem skvelú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie (cca 100 g):















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
395 kj
94 kcal
5 g3 g9 g
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.