Lievance na sladko je klasika, ktorú možno aj ty poznáš. Mám však novinku pre milovníkov slaných raňajok či ľahkého obeda. Cvikla a kozí syr je nesmrteľná kombinácia, ktorú asi ani nejde rozdeliť. S malou dušou som skúšala rôzne cestá a pomery, pokiaľ som našla ten správny. Je to jednoduché, rýchle a neuveriteľne chutné.
Ako na to?
1
Cviklu uvaríme a necháme vychladnúť. (Tento krok odporúčam robiť deň dopredu.)
2
Do mixéra vložíme nadrobno nakrájané kúsky cvikly a rozmixujeme ich na pyré.
3
Pridáme vajíčko, múku a mlieko a opäť premixujeme.
4
Cesto ochutíme soľou a korením. Môžeme použiť aj rôzne bylinky (tymian, oregano či sušenú bazalku).
5
Na rozohriatu panvicu dáme pár kvapiek kokosového oleja. Lyžicou budeme tvoriť lievančeky. Cesto by malo byť nadýchané a troška hustejšie, nie však veľmi.
6
Lievance opekáme z každej strany asi 3 minútky.
7
Plnku pripravíme zmiešaním ricotty, kozieho syra a prelisovaného cesnaku. Dochutíme soľou a korením.
8
Podávame s jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
Tip: Do plnky môžeme najemno nastrúhať reďkvičky, chutia v nej skvelo.
Priprav si aj ty doma tento jednoduchý a farebný recept z cvikly! ;-)
Pre viac chutných výživných inšpirácií nahliadni aj do našich kníh Z fitka do kuchyne:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!