Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaný ružičkový kel s fetou: zdravá vegetariánska večera do 30 minút

Vieš o tom, že ružičkový kel je bohatý na vitamín C? Preto bezpochyby patrí na tvoj stôl najmä v jesennom a zimnom období. Ja som ho naposledy vyskúšala pripraviť v tejto chutnej podobe so syrom feta. Okrem týchto 2 základných surovín stačí, ak máš doma nejaké to korenie, soľ a olej. A môžeš sa pustiť do prípravy ;-).

Čas prípravy: cca 30 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?


  • 500 g ružičkového kelu

  • cca 3-4 lyžice olivového oleja

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • zmes talianskeho korenia (príp. sušenú bazalku, oregano a pod.)

  • 200-250 g syru feta

  • trošku čili (voliteľné)


Ako budeme postupovať?

1. Očistený kel dáme povariť cca na 10 minút.
2. Potom ho vyberieme do ľadovej vody, aby zostal pekný zelený.
3. Do malého pekáča dáme 2 lyžice oleja a kel rozkrojený na polovice, osolíme, okoreníme a premiešame. Dáme do vyhriatej rúry na 180 ˚C asi na 10 minút.
4. Potom na vrch kelu nalámeme fetu a dáme ešte zapiecť pod gril na 5-8 minút, môžeme pridať aj korenie čili.
5. Po vybratí polejeme ešte zvyšným olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
1 522 kJ
362 kcal
27 g11 g17 g7 g
 
zapekaný ružičkový kel
 
zapekany ruzickovy kel
Dobrú chuť :-)!
 
Nestačilo ti inšpirácie? Množstvo zdravých receptov vhodných aj na obed či večeru nájdeš v našich knihách:
strava pri cvičení pre ženy
 
Vyskúšaj aj tieto chutné recepty s ružičkovým kelom:
30-minútová pikantná kari zemiaková polievka so sladkým zapečeným ružičkovým kelom
Basmati rizoto s ružičkovým kelom: zdravý obed do 30 minút, vhodný aj pre deti
Výživná večera – Zapekaný ružičkový kel so zeleninkou
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.