Čas prípravy: cca 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 500 g ružičkového kelu
- cca 3-4 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- zmes talianskeho korenia (príp. sušenú bazalku, oregano a pod.)
- 200-250 g syru feta
- trošku čili (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Potom ho vyberieme do ľadovej vody, aby zostal pekný zelený.
3. Do malého pekáča dáme 2 lyžice oleja a kel rozkrojený na polovice, osolíme, okoreníme a premiešame. Dáme do vyhriatej rúry na 180 ˚C asi na 10 minút.
4. Potom na vrch kelu nalámeme fetu a dáme ešte zapiecť pod gril na 5-8 minút, môžeme pridať aj korenie čili.
5. Po vybratí polejeme ešte zvyšným olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 522 kJ 362 kcal | 27 g | 11 g | 17 g | 7 g |
Nestačilo ti inšpirácie? Množstvo zdravých receptov vhodných aj na obed či večeru nájdeš v našich knihách:
Vyskúšaj aj tieto chutné recepty s ružičkovým kelom:
30-minútová pikantná kari zemiaková polievka so sladkým zapečeným ružičkovým kelom
Basmati rizoto s ružičkovým kelom: zdravý obed do 30 minút, vhodný aj pre deti
Výživná večera – Zapekaný ružičkový kel so zeleninkou
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)