30-minútová pikantná kari zemiaková polievka so sladkým zapečeným ružičkovým kelom

Dobré a hlavne rýchle recepty sa oplatí mať vždy po ruke. Táto polievočka je sýta, potrebuješ na ňu jednoduché suroviny, z ktorých rýchlo dokážeš vyčarovať dobrotu výrazných chutí. Na tejto polievke mám rada okrem jej zaujímavej chuti aj to, že je hotová rýchlo. Nie je potrebné stráviť v kuchyni mnoho času. Tak sa nechaj inšpirovať a priprav si ju tiež. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2-litrový hrniec?

  • 350 g ružičkového kelu (čerstvého alebo mrazeného)
  • morskú/himalájsku soľ
  • cca 6 lyžíc olivového oleja
  • 3 lyžičky domáceho medu
  • 1 cibuľa
  • 3 – 4 lyžičky kari korenia
  • 4 lyžičky pretlaku
  • 1 liter vody
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 150 g bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
  • čili (množstvo podľa vlastnej chuti alebo môžete vynechať)
  • 3 lyžice sušenej pažítky

Ako budeme postupovať?

1. Rúru predhrejeme na 200°C.

2. Malé hlavičky ružičkového kelu rozrežeme na polovice.

3. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho ružičkový kel, ktorý osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

4. V miske pripravíme dresing zmiešaním cca 3-4 lyžíc olivového oleja a medu.

5. Po 15 minútach vyberiem kel, vložíme ho do misky s dresingom a zamiešame tak, aby sa všetok kel obalil.

6. Vrátime naspäť do rúry a zapečieme ešte 10 minút, alebo kým nie je kel zlatej farby.

7. Kým je kel v rúre, môžeme pripravovať polievku.

8. Cibuľu opražíme na olivovom oleji.

9. Pridáme k nej karí a paradajkový pretlak.

10. Všetko spolu zamiešame, zalejeme 1 litrom vody a pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na menšie kocky.

11. Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na jemnú kašu.

12. K nej pridáme biely jogurt, soľ a čili.

13. Polievku ešte chvíľku povaríme a nakoniec pridáme pažítku.

14. Polievku podávame so zapekaným sladkým kelom.

 zemiakova polievka

 

mrkvova polievka

 

krémové polievky

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Si polievkový typ? Ďalšie chutné výživné polievky nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

polievky recepty

 

Nevieš si predstaviť svoj jedálniček bez chutných hrejivých polievok? Potom vyskúšaj aj tieto recepty:

Batatovo-cícerová polievka – nemusíš ju mixovať, bude dostatočne hustá

Krémová šampiňónová polievka: skvelá napríklad na večeru

Krémová brokolicová polievka: ideálna aj do chrípkového obdobia

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka at Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 05/09/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPolievkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre