Výživná večera – Zapekaný ružičkový kel so zeleninkou

Ružičkový kel nepatril medzi moje obľúbené jedlá, no tento recept mi jednoducho učaroval. Výborná, chutná a zdravá večera pre každého. Nie je vôbec náročná, či už na prípravu alebo použité suroviny, a chutí fantasticky. Táto guľatá zeleninka je známa svojou veľmi nízkou kalorickou hodnotou, vysokým obsahom vlákniny a vápnika. Konzumácia kelu pomáha pri chudnutí, a taktiež naše telo odvodňuje a pomáha pri detoxikácii organizmu. Ideálne na jar, čo povieš? :)
Aby toho nebolo málo, taktiež posilňuje náš imunitný systém, spevňuje tkanivá a podporuje krvotvorbu a rast buniek.
Tvoje telo ti za poriadnu dávku ružičkového kelu poďakuje. Vyskúšaj náš recept. :)

Čo budeme potrebovať?

  • 300 g ružičkového kelu
  • 1/3 brokolice
  • hrsť zelených fazuliek
  • 1 mrkvu
  • 1/2 kalerábu
  • 1/2 cibule
  • 2 vajíčka
  • 1/4 hrnčeka mlieka (kvalitného kravského, alebo rastlinného)
  • kokosový olej

Ako budeme postupovať?

1. Ružičkový kel, nakrájanú fazuľku a brokolicu uvaríme v slanej vode a dáme zahriať rúru na 200 stupňov.

2. Nasekanú cibuľku opražíme na kokosovom oleji a nastrúhame mrkvu s kalerábom.

3. Uvarenú zeleninu zmiešame s nastrúhanou mrkvou a kalerábom, pridáme opraženú cibuľku, soľ a korenie.

4. Všetko vložíme do zapekacej misy, zarovnáme a v hrnčeku rozmiešame 2 vajíčka s mliekom.

5. Zmes polejeme rovnomerne na celú zeleninku, tak aby vsiakla a dáme piecť do rúry na polhodinu.

fitshaker_blog_ruzickovy_kel1

fitshaker_blog_ruzickovy_kel2

fitshaker_blog_ruzickovy_kel3

fitshaker_blog_ruzickovy_kel4

Zapekaný kel so zeleninkou je hotový. Nech ti chutí. :)

 

Viac z mojej kuchyne:

Praženička trošku ináč

Grilovaný losos so zelenou fazuľkou a mrkvou

Pohánkové rizoto so zeleninou

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 04/05/2015 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre