Vytiahni zo špajze uskladnenú cviklu, sušenú fazuľu a vyčaruj z nich chutné a hrejivé čili. Recept poteší mäsožravcov aj vegetariánov, vypáli bacily a zasýti. Kombinácia ingrediencií nie je asi tradičná, no o to viac ťa prekvapí.
Ako na to?
1
Ako prvé uvaríme fazuľu spolu s cviklou.
2
Vývar z nich nevylievame, necháme ho k omáčke.
3
Na masti do zlata upražíme cibuľku k nej pridáme uvarenú cviklu a fazuľu, premiešame a pridáme paradajkové pyré.
4
Čili okoreníme, osolíme, ak je potrebné pridáme vývar, privedieme do varu a nakoniec ochutíme medom.
5
Podávame napríklad s obľúbenou ryžou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
363 kcal
1572 kJ
T:
10 g
B:
12 g
S:
54 g
V:
9 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie chutné recepty na fit obed nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz