Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná cvikla so syrom a s kuracím mäsom

45 min
4 porcie
zapekaná cvikla so syrom

Potrebujeme: 

  • 500 g čerstvej cvikly
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku tymianu
  • himalájsku/morskú soľ
  • korenie čierne mleté
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g kuracích pŕs alebo naporciovaných stehien
  • talianske bylinky, množstvo podľa chuti
  • 100 g balkánskeho syra alebo syra Feta
zapekaná cvikla so syrom

Mám pre teba tip na perfektnú ľahkú večeru alebo obed. Pečená cvikla patrí medzi moje obľúbené rýchle jedlá. Je na úplne inej úrovni lahodnosti, je chutná a všestranná. Niekedy proste potrebuješ jedlo pripraviť rýchlo, bez problémov. Tento recept je presne taký.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 200 ˚C.

2

Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky.

3

Vložíme do zapekacej misy, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a tymianom a dobre dochutíme soľou a čiernym korením. Polejeme olivovým olejom.

4

Pečieme, kým nie je cvikla upečená a cibuľka skaramelizovaná, cca 20 – 30 minút.

5

Medzitým si na panvici zohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, ktoré sme si nakrájali na kocky. Mäso ochutíme soľou a korením.

6

Keď je cvikla hotová, pridáme k nej do pekáča opečené kuracie mäso a vrch posypeme syrom. Vložíme do rúry a pečieme ešte 15 minút alebo kým nie je kuracie mäso hotové.

7

Jedlo podávame napríklad s pečenými zemiakmi, kašou, ryžou, quinou alebo so šalátom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

329 kcal

1381 kJ

T:

10 g

B:

43 g

S:

15 g

V:

3 g

zapekaná červená repa

Dobrú chuť 😊!

Viac zaujímavých receptov nielen z mäsa nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.