Mám pre teba tip na perfektnú ľahkú večeru alebo obed. Pečená cvikla patrí medzi moje obľúbené rýchle jedlá. Je na úplne inej úrovni lahodnosti, je chutná a všestranná. Niekedy proste potrebuješ jedlo pripraviť rýchlo, bez problémov. Tento recept je presne taký.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 200 ˚C.
2
Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky.
3
Vložíme do zapekacej misy, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a tymianom a dobre dochutíme soľou a čiernym korením. Polejeme olivovým olejom.
4
Pečieme, kým nie je cvikla upečená a cibuľka skaramelizovaná, cca 20 – 30 minút.
5
Medzitým si na panvici zohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, ktoré sme si nakrájali na kocky. Mäso ochutíme soľou a korením.
6
Keď je cvikla hotová, pridáme k nej do pekáča opečené kuracie mäso a vrch posypeme syrom. Vložíme do rúry a pečieme ešte 15 minút alebo kým nie je kuracie mäso hotové.
7
Jedlo podávame napríklad s pečenými zemiakmi, kašou, ryžou, quinou alebo so šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
329 kcal
1381 kJ
T:
10 g
B:
43 g
S:
15 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Viac zaujímavých receptov nielen z mäsa nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz