Recept je jednoduchý, príprava ľahká a môžeš ho mať na stole už za 30 minút! Je to skvelý spôsob, ako „prinútiť“ svoju rodinu, aby jedla viac zeleniny! Vďaka zmesi chutí z paradajok, cukety, mäska, bylín a syra tento pekáč určite poteší aj tých najvyberavejších jedákov.
Ako na to?
1
Cuketu umyjeme a nakrájame na polmesiačiky. Pridáme do veľkej misy a jemne osolíme. Chvíľu necháme odležať v soli, čím sa vytiahne prebytočná tekutina.
2
Predhrejeme rúru na 175 °C. Vo veľkej panvici ohrejeme olej a opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a opekáme 5 minút. Ochutíme koreninami a dusíme ešte 5 minút.
3
Potom pridáme nakrájané paradajky, červenú papriku nakrájanú na menšie kocky, horčicu, worcesterskú omáčku. Zmes ochutnáme a dochutíme soľou a korením, ak je to potrebné.
4
Vypustíme tekutinu z cukety. Vymastíme pekáč a na dno navrstvíme cuketu, potom mäso, syr, opäť cuketu a vrch posypeme syrom. Dáme zapiecť.
5
Pečieme 15-20 minút alebo kým sa syr neroztopí a mierne nezhnedne. Podávame s čerstvými bylinkami, pita plackami, čerstvým pečivom, šalátom alebo ryžou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
345 kcal
1443 kJ
T:
12 g
B:
41 g
S:
16 g
V:
5.5 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu nielen vyváženú a chutnú stravu ale tiež dostatočný pohyb a relax. S nami ti cvičenie zaberie maximálne 30 minút ale pocit bude rovnaký a život príjemnejší 😉.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz