Zapečené plnené papriky s kuskusom, cícerom a paradajkami: tip na rýchlu večeru

Dnešný recept môže poslúžiť ako rýchla a zdravá večera, alebo ako pohostenie pre návštevu. Je jednoduchý a vyzerá lákavo, takže sa najedia nielen brušká, ale aj oči. Paprika v hlavnej úlohe nemusí byť len pri príprave leča, ale môžeme ju takto výživne naplniť a zapiecť. Ak máš rada aj žltú či oranžovú papriku, použi viacero druhov, výsledok bude ešte farebnejší :-).

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať  na 4 porcie?

  • 4 veľké červené papriky (cca 400 g)
  • 150 g kuskusu
  • 150 g cíceru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 4 paradajky (cca 150 g)
  • mleté čierne korenie – vynecháme, ak robíme pre deti
  • hrsť lístkov bazalky
  • 100 g mozzarelly light

Ako budeme postupovať?

1. Papriky rozrežeme na polovice a vyberieme semienka.

2. Pripravíme náplň. Kuskus uvaríme podľa návodu.

3. Cícer (buď uvarený, alebo sterilizovaný), opláchneme pod vodou, osušíme kuchynskou utierkou a na lyžici olivového oleja ho restujeme spolu s trochou soli a červenou paprikou po dobu 5 minút.

4. Pripravíme väčšiu misku, do ktorej vložíme uvarený kuskus, opečený cícer a pridáme aj paradajky nakrájamé na kocky. Túto zmes premiešame, osolíme a okoreníme.

5. Bazalku nasekáme a pridáme do kuskusovej zmesi.

6. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a do každej polovičky papriky na dno vložíme 1 plátok. Následne do každej papriky lyžicou vložíme pripravenú zmes a zatlačíme ju.

7. Takto pripravené papriky, položíme na pekáč, ktorý potrieme lyžicou olivového oleja.

8. Papriky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C po dobu 20 minút, podávame teplé.

 

Tip: Samozrejme, fantázii sa medze nekladú, do kuskusovej zmesi môžeme pridať akúkoľvek inú zeleninu, napríklad cuketu či baklažán.

plnené papriky

 

zapečené papriky

 

plnená paprika

Prajem, nech všetkým chutí! :-)

 

Viac skvelých receptov nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:

fit recepty kniha

 

Mohli by sa ti zapáčiť aj tieto recepty:

Papriková omáčka napr. k treske

Zapekaná cuketa s kuskusovou plnkou

Quinotto s cuketou, paprikou a fazuľou: tip na ľahký obed

Tofu na paprike: tip na zdravý obed do 30 minút

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 24/09/2019 a zaradený do kategórie: ReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre