Zapekaná cuketa so zeleninou a kuskusom

Lahodný a ľahký obed, ktorým ohúriš každého milovníka zdravých, sviežich chutí. A navyše, zaradiť do jedálnička cuketu je jednou z najlepších možností, ako sa vydať na cestu za vysnívanou postavou. Prečo? Táto zelenina má totiž veľmi málo kalórií, no napriek tomu je plná živín. Taktiež neobsahuje žiaden tuk a je bohatá na vápnik, železo a vlákninu, ktorá pomáha pri trávení. Je skvelá pri detoxikácii tela a podporuje naše srdce a cievy. Priprav si túto bombu plnú zdravia aj ty :-).
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 cuketu
  • 2 paradajky
  • 1 lyžicu pretlaku
  • 3 lyžice kuskusu
  • parmezán
  • 3 lyžice kukurice
  • ½ cibule
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu rozrežeme pozdĺž a lyžicou vydlabeme vnútro, ktoré si nakrájame na drobno.

2. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájané paradajky, vnútro z cukety, trochu nastrúhaného parmezánu a pretlak.

3. Po 10 minútach vypneme z ohňa, pridáme 3 lyžice kuskusu, kukuricu a prikryjeme. Necháme pod pokrievkou asi 10 minút, aby kuskus zmäkol.

4. Cuketu osolíme, okoreníme, posypeme oreganom a naplníme plnkou. Posypeme ešte trochou parmezánu a dáme piecť do rúry na polhodinu pri 180 stupňoch.

fitshaker-blog-plnena-zapekana-cuketa1

fitshaker-blog-plnena-zapekana-cuketa2

fitshaker-blog-plnena-zapekana-cuketa3

fitshaker-blog-plnena-zapekana-cuketa4

Prajem dobrú chuť :-).

 

Ďalšie recepty, ktoré si obľúbiš:

Jarný quiche s bryndzou a špargľou

Špaldové muffiny s mozzarellou

Zdravé zeleninové fašírky

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 09/05/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre