Pečená treska v paprikovej omáčke: tip na rýchly obed do 30 minút
Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí. Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ;-)
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 6 kúskov aljašskej tresky (filety) – cca 600 g
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme jedlo pre deti)
- 5 lyžíc kvalitného masla (príp. ghee, množstvo môžeme znížiť podľa chuti)
- 1 cibuľu
- 2 väčšie červené papriky
- 300 ml kokosového mlieka
- 1 šálku nastrúhaného parmezánu
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Ako budeme postupovať?
1. Ryby z oboch strán osolíme, okoreníme a následne opečieme na masle.
2. Potom dáme ryby z panvice nabok.
3. Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.
4. Papriku opekáme, kým nie je mäkká.
5. Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.
6. Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.
7. Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.
8. Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.
Tip: Jedlo môžu už aj deti od 1,5 roka, avšak vynecháme korenie.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec výborných jedál aj na výnimočnejšie chvíle nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Ak máš rada rybky, pozri aj tieto inšpirácie:
Pstruh so špenátovou omáčkou a zemiakovo-petržlenovým krémom: nemusíš servírovať len na sviatočné chvíle
Pečený sumček so zeleninovými plátkami: perfektný zdravý obed
Tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou: nechaj marinovať a potom priprav za 10 minút
Bylinkový losos s kašou z červenej šošovice: 30 minút a máš hotovo
- Sýta kelová polievka so zeleninou a fazuľou - 20. januára 2021
- Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš! - 12. januára 2021
- Blesková vajíčková polievka so zeleninou, IBA 15 minút a hotovo - 6. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 07/06/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z rýbReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 rokaRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Antónia Puškášová