Pečená treska v paprikovej omáčke: tip na rýchly obed do 30 minút

Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí. Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 5 lyžíc kvalitného masla (príp. ghee, množstvo môžeme znížiť podľa chuti)
  • 1 cibuľu
  • 2 väčšie červené papriky
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 1 šálku nastrúhaného parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. Ryby z oboch strán osolíme, okoreníme a následne opečieme na masle.

2. Potom dáme ryby z panvice nabok.

3. Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.

4. Papriku opekáme, kým nie je mäkká.

5. Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.

6. Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.

7. Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.

8. Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.

ryby

 

treska

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Kopec výborných jedál aj na výnimočnejšie chvíle nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

rýchly obed

 

Ak máš rada rybky, pozri aj tieto inšpirácie:

Pstruh so špenátovou omáčkou a zemiakovo-petržlenovým krémom: nemusíš servírovať len na sviatočné chvíle

Pečený sumček so zeleninovými plátkami: perfektný zdravý obed

Tuniak s cuketovo-paradajkovou prílohou: nechaj marinovať a potom priprav za 10 minút

Bylinkový losos s kašou z červenej šošovice: 30 minút a máš hotovo

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 07/06/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre