Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečená treska v paprikovej omáčke: tip na rýchly obed do 30 minút

30 min
3 porcie
treska recept

Potrebujeme: 

  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety) - cca 600 g
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme jedlo pre deti)
  • 5 lyžíc kvalitného masla (príp. ghee, množstvo môžeme znížiť podľa chuti)
  • 1 cibuľu
  • 2 väčšie červené papriky
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 1 šálku nastrúhaného parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie
treska recept

Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí. Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ;-)

Ako budeme postupovať?

1. Ryby z oboch strán osolíme, okoreníme a následne opečieme na masle.
2. Potom dáme ryby z panvice nabok.
3. Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.
4. Papriku opekáme, kým nie je mäkká.
5. Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.
6. Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.
7. Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.
8. Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.
Tip: Jedlo môžu už aj deti od 1,5 roka, avšak vynecháme korenie.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

483 kcal

2030 kJ

T:

29 g

B:

46 g

S:

8 g

V:

2 g

ryby
treska
Prajem ti dobrú chuť! :-)
 
Kopec výborných jedál aj na výnimočnejšie chvíle nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
rýchly obed
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.

Mohlo by ťa zaujímať

Mohlo by ťa zaujímať