Máš rada tvarohové koláče? Potom určite neprehliadni tento recept na jablkový cheesecake so škoricou. Príprava zaberie cca 15 minút. Hodí sa nielen ako pohostenie pre návštevy či sladkosť ku káve na olovrant, ale vďaka slušnému obsahu bielkovín je vhodný aj ako rýchle raňajky. Deň vopred upečieš, ráno iba servíruješ a ješ.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 60 minútpečenie
Ako na to?
1
Ovsené vločky si rozmixujeme v mixéri na múku.
2
Do misky nasypeme „múku“, pridáme med, škoricu a maslo. Vzniknutú hmotu naťapkáme prstami na spodok formy na pečenie o rozmere 16 x 16 cm.
3
Vzniknutú hmotu naťapkáme prstami na spodok formy na pečenie.
4
Jablká si nakrájame na malé kúsky a dáme ich variť spolu s 1 vanilkovým cukrom a so škoricou. Varíme dovtedy, kým nie sú jablká rozvarené, a následne ich rozmixujeme na pyré.
5
Kým sa nám pyré chladí, pripravíme si do misky tvaroh, grécky jogurt, vajíčka, trstinový cukor a vanilkový cukor.
6
Všetko spolu vymixujeme na hladkú hmotu, do ktorej pridáme jablkové pyré, a všetko poriadne spolu premiešame, aby sa chute spojili.
7
Vylejeme na korpus a dáme do rúry piecť na 60 minút do vodného kúpeľa pri 170 ˚C.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
279 kcal
1172 kJ
T:
9 g
B:
12 g
S:
38 g
V:
2 g
Podávame teplý alebo studený. Je výborný ako proteínová bomba na raňajky alebo desiatu.
Recepty na skvelé zdravé dezerty nájdeš aj v našich fitness kuchárskych knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.