Zajačie mäso je známe ako zdroj kvalitných bielkovín. Dôležité je, aby bolo mäso z kvalitného alebo domáceho zdroja. Je vhodné pri chudnutí, pri šetriacich diétach, alebo aj pre malé detičky. Ak aj nemáš zajaca veľmi v láske, vyskúšaj túto verziu. Možno sa milo prekvapíš a zachutí ti. Kombinácia cesnaku, rozmarínu a brusnicovej omáčky je dokonalá. Tak smelo do varenia. ;-)
Ako na to?
1
Na panvici rozohrejeme olej, vložíme naporciovaného zajaca a prudko opekáme z každej strany cca 5 minút.
2
Ošúpeme cesnak, nakrájame na plátky a pridáme spolu s rozmarínom a oregánom k mäsu.
3
Potom mäso podlejeme vodou a prikryté dusíme 45 minút do mäkka.
4
Zatiaľ môžeme pripraviť polentu. Do hrnca dáme vodu, osolíme a necháme zovrieť.
5
Keď voda vrie, prisypeme múky, ktoré sme v miske zmiešali a varíme, kým sa kaša nezačne oddeľovať od hrnca.
6
Takto uvarenú kašu rozotrieme do maslom vytretej misky a necháme vychladnúť.
7
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a uložíme na teplé miesto.
8
Šťavu precedíme cez sitko do misky a cesnak prepasírujeme do šťavy.
9
Šťavu vylejeme opäť na panvicu, pridáme brusnicový džem, víno a na miernom zdroji tepla redukujeme, kým nie je omáčka hustá.
10
Nakoniec dochutíme medom a premiešame. Ak sa bude zdať omáčka veľmi hustá, môžeme pridať trošku vody.
11
Vychladnutú polentu nakrájame a opečieme na panvici s olivovým olejom z oboch strán a môžeme podávať.
Tip: K zajacovi namiesto polenty môžeme podávať prílohu podľa našej chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
505 kcal
2125 kJ
T:
15 g
B:
45 g
S:
40 g
V:
1 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Vynikajúce recept z mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.