Výborný tekvicový cheesecake: tip na dezert nielen na jesenné dni

Z tekvice sa okrem slaných receptov veľmi dobre pripravujú aj sladké a tento je jedným z nich. Cheesecaky sú celkovo veľmi obľúbené vďaka ich jednoduchej príprave a ja verím, že aj tento voňavý jesenný dezert ti bude chutiť. Príprava je jednoduchá, takže to zvládne určite každý. Vyskúšaš :-)?

Čas prípravy: 90 minút + čas chladenia aspoň 4 hodiny

Čo budeme potrebovať na 10 porcií?

Na korpus:

  • 100 g pomletých ovsených vločiek
  • 100 g mandľovej múky
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 2 lyžice agáve alebo domáceho medu

Na plnku:

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 g krémového syra
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 0,5 lyžičky mletého badiánu
  • agáve alebo med podľa chuti − cca 50 g

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu poriadne umyjeme, nakrájame na kocky a dáme uvariť do vriacej vody do mäkka.

2. Následne ju precedíme, a keď trocha vychladne, rozmixujeme ju na hladké pyré.

3. Kým sa tekvica varí, pripravíme korpus. Pomleté vločky, mandľovú múku, kokosový olej a agáve si zmiešame a vytvoríme mrveničku, ktorú rukami pritlačíme na dno tortovej formy s priemerom 26 cm.

4. Tekvicové pyré zmiešame s ostatnými surovinami na plnku a krém nalejeme na korpus.

5. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 ˚C na 60 minút, následne ho vyberieme, necháme vychladnúť a potom ho dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

 

Tip: Do koláčika môžeme pridať aj hotové perníkové korenie v pomere, ako nám chutí, a bude ešte voňavejší a jesennejší :-).

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 066 kJ

253 kcal

10 g 22 g 18 g 2,1 g

hokkaido cheesecake

 

tekvicový cheesecake

Ako ti chutilo :-)?

 

Tie najlepšie recepty z nášho blogu nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:

zdravé recepty

 

A čo ďalšie si môžeš pripraviť z tekvice hokkaido?

Famózna omeleta z tekvice hokkaido. Recept vhodný aj pre deti od 1 roka

Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút

Vynikajúce hokkaido gnocchi so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Super chrumkavé krekry z tekvice hokkaido

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 11/10/2020 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyReceptyVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre