Škoricový bulgur s maslovou tekvicou, cícerom a kozím syrom

Ak milujete jesenné vône v kuchyni, potom sa vám tento recept bude určite páčiť. Vôňa pečenej tekvice či škorice je neodolateľná a ich chuť rovnako. Toto jesenné jedlo je skvelým tipom na rýchlu večeru či obed a určite ulahodí aj oku. Prajem dobrú chuť a veľa radosti pri jeho príprave :-).

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?

  • 350 g maslovej tekvice
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 200 g bulguru
  • 300 g uvareného cícera
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 0,5 lyžičky muškátového orieška
  • 50 g sušených bio brusníc
  • 150 g mäkkého kozieho syra

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a položíme na plech na pečenie. Jemne ju osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom a dáme piecť na 20 minút na 200 ˚C.

2. Bulgur uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať.

3. Uvarený alebo sterilizovaný cícer osušíme a na suchej panvici opečieme s trochou soli dozlatista (cca 5 minút).

4. Hotový bulgur premiešame s mletou škoricou a muškátovým orieškom, pridáme upečenú tekvicu, brusnice, soľ podľa chuti, chrumkavý cícer a všetko premiešame.

5. Na vrch položíme kúsky mäkkého kozieho syra a podávame.

 

Tip: Ak chceme toto jedlo vo výdatnejšej verzii, môžeme si na vrch opiecť aj kúsok kuracích pŕs ;-).

bulgur

 

maslová tekvica recept

Nech ti chutí :-)!

 

Výživné recepty aj na rýchle obedy či večere nájdeš napr. v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fit recepty

 

Pochutnaj si aj na ďalších tekvicových receptoch:

Tekvicové vafle: tip na jesenné raňajky aj pre vegánov

Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou

Fantastické krémové tekvicové rizoto so syrom feta a brusnicami

Šalát s pečenou tekvicou hokkaido, so sušenými paradajkami a medovým dresingom

Pečená tekvica s olivami, cícerom a balkánskym syrom

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 28/10/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre