Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- štipku morskej/himalájskej soli
- 2 vajíčka
- 150 g ryžovej krupice
- 1 lyžička kokosového cukru
- 250 g mäkkého stredne tučného tvarohu
- 15-18 veľkých fíg (1-2 môžeme nechať bokom na ozdobenie)
- 1 lyžicu kvalitného masla
- 2 lyžice domáceho medu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 120 ml kokosovej smotany
Ako budeme postupovať?
2. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
3. Žĺtka spolu s krupicou, kokosovým cukrom a tvarohom vymiešame do tuhej hmoty.
4. Pridáme bielka, tým sa cesto zjemní a stane kompaktné.
5. Pomocou 2 polievkových lyžíc tvarujeme gnocchi, ktoré vhadzujeme priamo do vriacej vody.
6. Gnocchi sa varia približne 4-5 minút. Záleží to na veľkosti. Určite ale musia vyplávať, na povrch aby boli uvarené. Uvarené gnocchi vyberieme z vody a preložíme na veľký plytký tanier.
7. Figy umyjeme, odstránime stopky a nakrájame ich na kolieska.
8. Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme figy, chvíľku ich opekáme, aby pustili šťavu.
9. Potom figy rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme med a citrónovú šťavu.
10. Do horúcej omáčky pomaly pridávame kokosovú smotanu. Ja som pridala 120 ml a mala som omáčku hustejšiu, pokiaľ chceme redšiu konzistenciu, stačí pridať o čosi viac smotany.
11. Omáčku ešte chvíľu varíme, aby sa chute spojili.
12. Na pripravené gnocchi nalievame omáčku a jeme ešte za tepla.
Viac chutných receptov nájdeš aj v našich knihách:
S figami môžeš pripraviť aj tieto chutné recepty:
Quinoa kaša s figami na zdravé raňajky
Hovädzie mäso s figami, nielen na slávnostný obed
Zapekané figy s ovčím syrom - skvelé pohostenie pre návštevy
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!