Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózna tekvicová nátierka, perfektná na raňajky, desiatu aj na jednohubky pre návštevy

10 min
5 porcií
nátierka

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 150 g slaniny nakrájanej na malé kocky
  • 1 jablko nakrájané na malé kocky
  • 300 g vopred pripraveného tekvicového pyré
  • 50 g kvalitného masla
  • mleté čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
nátierka

Nedá sa nevšimnúť, že jeseň nás už úplne opantala. Rána sú studené a tmavé, cez deň sa na nás škerí zubaté slniečko, príroda si zo šatníka vytiahla tie najfarebnejšie kúsky, špajze a pivnice sa plnia zaváraninami a plodmi zeme. Oranžová farba, ktorá momentálne prevláda nad ostatnými, nemusí zdobiť len naše okná a dvory. Čo tak si natrieť na chlebík trošku tej jesennej nálady. Sezóna tekvice je v plnom prúde, tak si nenechaj ujsť nekonečné možnosti tejto chutnej dobroty. Táto na prípravu nenáročná tekvicová nátierka sa dokonale hodí k domácemu čerstvému pečivu na raňajky, prípadne na desiatu. No môžeš ňou prekvapiť aj svoje návštevy a natrieť ňou jednohubky.

Doba chladenia: cca 1 hodinu

Ako na to?

1

Najprv spolu opražíme dozlatista cibuľku, slaninku a jablko. (Ak nemáš nepriľňavú panvicu, prípadne slanina nemá veľa tuku, radšej pridaj aj 1 lyžicu oleja. V prípade dobrej panvice a poctivej slaniny to však nie je treba.)

2

Opraženú zmes pridáme k tekvicovému pyré a všetko spolu do hladka rozmixujeme.

3

Pridáme maslo a podľa chuti okoreníme.

4

Nátierku necháme vychladnúť a podávame s obľúbeným pečivom či hriankami.

Tip: Nátierku môžeme použiť aj na chlebíčky pre návštevy, na natretie bagiet alebo obložených žemlí. Všade tam, kde máme chuť. :-)

Výživové hodnoty na 1 porciu:

290 kcal

1213 kJ

T:

23 g

B:

6 g

S:

16 g

V:

4 g

ranajky
zdrave ranajky
recepty z tekvice
desiata

Verím, že si doma na tejto nátierke pochutíte rovnako ako my. :-)

Ak máš rada Tonkine recepty, vedz, že jedným prispela aj do nového Fitness kalendára 2019:

fitness kalendar
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.